honvedelem.hu
Ismét közúti balesetnél segédkeztek a magyar katonák

A KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj (KTRBN) katonái újfent közlekedési balesetnél segédkeztek.

k1.jpg2018. július 28-án délután 14 órakor a koszovói Mitrovica település környékén hajtottak végre járőrfeladatot az MH KFOR Kontingens 18. váltásának katonái, amikor észrevették, hogy az úttól nem messze egy kisebb tömeg gyűlt össze, és egy sérült személyt támogattak a helyiek. Mint kiderült, egy személygépjármű ütközött egy motorral.

A helyzet felmérése után a járőr parancsnoka, Pintér Kornél főtörzsőrmester utasítására Jakab Arnold őrvezető (harctéri életmentő katona) azonnal megkezdte a sérült, vérző motoros ellátását, míg a járőr fennmaradó katonái biztosították a baleset helyszínét, és segédkeztek a forgalom irányításában. A stabilizálást követően megérkezett a helyi mentőszolgálat, akiknek a magyar katonák átadták az eszméleténél lévő sérültet.

Az MH KFOR kontingens parancsnoka, Horváth Sándor alezredes kiemelkedő helytállásukért köszönetét fejezte ki, és kiemelte: példamutató magatartásukkal tovább növelték Magyarország, a Magyar Honvédség, valamint a KFOR elismertségét a helyi lakosság körében.magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat