honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Törzsfőnöki átadás-átvétel a KFOR-ban

Ünnepélyes keretek között került sor a KFOR misszióban a törzsfőnöki beosztás átadás-átvételére. A zuhogó esőben Lawrence „Randy” Powell, az amerikai hadsereg dandártábornoka adta át a csapatzászlót John C. Boyd dandártábornoknak.

1.jpgA koszovói Camp Film City táborban, a KFOR misszió parancsnokságának főépülete előtt Salvatore Cuoci vezérőrnagy, a KFOR Műveleti Parancsnokság parancsnoka beszédében elmondta: egy kiváló szaktudású, remek ember hagyja el a misszió állományát. Powell dandártábornok minden téren kiemelkedő munkája hozzájárult a művelet sikeréhez, és tovább erősítette a NATO-szövetségesek együttműködését.

2.jpgLawrence „Randy” Powell dandártábornok beszédében elmondta: élete egyik legnagyobb megtiszteltetése volt a NATO egyik legfontosabb műveletében részt venni, ilyen fontos beosztásban. A Szövetségben sok nemzet vesz részt sokféle módon, de egy csapatban, együttesen sikeresek leszünk – emelte ki.

6.jpgA leköszönő törzsfőnököt a honvédelmi miniszter a Szövetségért Érdemjellel tüntette ki, amelyet Csombók János dandártábornok, a KFOR parancsnokhelyettese adott át.

4.jpgKettejük együttműködése több téren is sikereket hozott – legutóbb a KFOR nagy láthatóságú gyakorlatán, a Silver Saber 2018-1 elnevezésű gyakorlaton. A kitüntetéshez dr. Márkusz László, Magyarország pristinai nagykövete is gratulált.

5.jpgFotó: a szerző felvételeiAktuális videók
2018. augusztus 21. 16:09
A földön, a vízen és a levegőben
2018. augusztus 21. 14:41
A békét és a biztonságot szolgálják
2018. augusztus 20. 16:24
Oklevélátadó a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen
2018. augusztus 18. 15:50
A széllel harcoltak
2018. augusztus 18. 11:47
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat