honvedelem.hu
A sport és a katonai tevékenység szorosan összefonódik

Hetedik alkalommal rendezték meg Magyarország egyik leghíresebb utánpótlás tornáját, a Honvéd Kupát, a budapesti Bozsik Stadionban, augusztus 6-án, hétfőn. Az U19-es játékosok részére kiírt viadal fővédnöke dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter volt, aki megtekintette a torna fináléját, majd elismeréseket adott át a győztes csapat tagjainak.

Dr. Benkő Tibor - aki gyerekkorában maga is lelkes Honvéd szurkoló volt - kérdésünkre elmondta: a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség évtizedek óta szorosan kötődik a Honvédhoz, a nemrég felállított sportszázad pedig a különböző katonai játékokon öregbíti a Magyar Honvédség hírnevét.

cikk_01.jpg

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta: a Magyar Honvédség stratégiájában kiemelt helyet foglal el a sport népszerűsítése, hiszen a sport és a katonai tevékenység szorosan összefügg. „A katonáknál is elvárjuk, hogy sportos szellemben éljenek. Az ő mindennapi tevékenységük is a kihívásról, a küzdeni akarásról, a győzelemre való törekvésről, az elhivatottságról és a csapatmunkáról szól, amelyek mind megtalálhatók a sport területén is” – tette hozzá a tárcavezető.

cikk_02.jpg

Az U19-es játékosok részére kiírt tornát 2012-ben alapította a Budapest Honvéd FC és a Magyar Futball Akadémia. E rangos viadal célja, hogy lehetőséget nyújtson fiataljainknak tehetségük és rátermettségük bizonyítására, más futballkultúrák megismerésére és arra, hogy számot adjanak fejlődésükről a nemzetközi színvonalhoz képest.

cikk_03.jpg

Fotó: Dévényi VeronikaKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Honvéd Kupa - dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter adta át a győztes csapat díját
Honvéd Kupa - dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter adta át a győztes csapat díját  / 01.jpg Honvéd Kupa - dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter adta át a győztes csapat díját  / 02.jpg Honvéd Kupa - dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter adta át a győztes csapat díját  / 03.jpg Honvéd Kupa - dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter adta át a győztes csapat díját  / 04.jpg
Honvéd Kupa - dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter adta át a győztes csapat díját  / 05.jpg Honvéd Kupa - dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter adta át a győztes csapat díját  / 06.jpg Honvéd Kupa - dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter adta át a győztes csapat díját  / 07.jpg Honvéd Kupa - dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter adta át a győztes csapat díját  / 08.jpg
Aktuális videók
2019. április 19. 07:36
Éleslövészeten a Mi-24-esek
2019. április 18. 16:04
Útra kelnek a Gripenek - videó
2019. április 18. 16:28
 Military Power Challenge
2019. április 18. 07:25
Magyarországra látogatott a montenegrói védelmi miniszter
2019. április 17. 11:55
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat