honvedelem.hu
Harcászati foglalkozások Tatán

Általános harcászati foglalkozásokat hajtottak végre a napokban a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárnál alapkiképzésen részt vevő katonák. Egyebek mellett az „egyes katona”, valamint a „tűzpár” feladatait gyakorolták támadásban és védelemben, valamint felderítés-közelbiztosítás során.

01.jpgA harcászati felszerelésen, az álcafestéken és az egyéni lőfegyveren kívül, az időjárás tette igazán valósághűvé a harcászati foglalkozásokat az alapkiképzésen részt vevők számára. Az estébe nyúló foglalkozások során a katonáknak nemcsak a felszerelések súlyával, hanem az időjárás viszontagságaival is meg kellett küzdeniük. A délutáni tűző nap, az átfutó nyári záporok, illetve a szürkületi látásviszonyok nemcsak fizikálisan, de mentálisan is terhelték az újoncokat.

02.jpg

A kiképzésen részt vevők az elméletben már elsajátított ismereteiket alkalmazták a gyakorlatban. Egyebek mellett megtanulták a rejtett figyelő ismérveit, a támpont és a rejtett figyelő közötti mozgás módjait, a felderítési okmányok vezetését, illetve gyakorolták a figyelés-távbecslést.

03.jpg

A következő két napon két szakaszra osztották a kiképzők a csapatot, egyik fele a támadást és a vele kapcsolatos feladatokat - mint az átkarolás és az elszakadás fogásait -, a másik fele pedig a védelemben való tevékenységeket – mint az ügyeletes tűzfegyver szerepe, tevékenység tüzérségi tűz esetén -, sajátíthatta el.

04.jpg

Fotó: a szerző felvételeiAktuális videók
2019. április 19. 07:36
Éleslövészeten a Mi-24-esek
2019. április 18. 16:04
Útra kelnek a Gripenek - videó
2019. április 18. 16:28
 Military Power Challenge
2019. április 18. 07:25
Magyarországra látogatott a montenegrói védelmi miniszter
2019. április 17. 11:55
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat