honvedelem.hu
Műszaki kiképzés a gyakorlótéren

Technikai kiképzésen vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Művelettámogató Műszaki Zászlóaljának katonái augusztus elején.

04.jpgA gyakorlótéren végzett földmunkálatokban a Művelettámogató Műszaki Zászlóalj századaiból vegyesen vettek részt a gépkezelők, valamint az ő munkájukat segítő szakemberek, akik a műszaki altisztek vezetésével és irányításával kisebb munkacsoportokban dolgoztak a kapott feladatokon.

A közel háromhetes munkafolyamat során a dóci lő- és gyakorlótéren a célpontok mozgatására szolgáló eszközök védelmére kialakított mellvédek megemelése, felújítása és a vízelvezetés elősegítése érdekében egy szikkasztó kialakítása volt a feladat. Emellett a kézigránátdobó hely megközelítését szolgáló útvonalat kellett ismét járhatóvá tenni, mert a korábban kialakított nyomvonalat a természet kezdte visszavenni.

11.jpgA Sándorfalva közelében található robbantókertet évente többször is használja a műszaki zászlóalj különböző robbantási feladatokra. A földrobbantások során nagy mennyiségű földet mozgatnak meg azért, hogy a harcjárművek tüzelőállásainak kialakítását gyakorolják. A későbbi foglalkozások érdekében ezeket a gödröket ismét be kellett temetni. A biztonsági előírásoknak megfelelő sáv átláthatósága rendkívül fontos, ezért az aljnövényzet irtása is megtörtént.

A különböző gyakorlatok és felkészítések érdekében végzett munkálatok a gyakorlóterek helyreállítása mellett a gépkezelők technikai kiképzésére is alkalmasak voltak.

Fotó: Tordai Kamilla és a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Műszaki kiképzés a dóci lő- és gyakorlótéren
Műszaki kiképzés a dóci lő- és gyakorlótéren / 01.jpg Műszaki kiképzés a dóci lő- és gyakorlótéren / 02.jpg Műszaki kiképzés a dóci lő- és gyakorlótéren / 03.jpg Műszaki kiképzés a dóci lő- és gyakorlótéren / 04.jpg
Műszaki kiképzés a dóci lő- és gyakorlótéren / 05.jpg Műszaki kiképzés a dóci lő- és gyakorlótéren / 06.jpg Műszaki kiképzés a dóci lő- és gyakorlótéren / 07.jpg Műszaki kiképzés a dóci lő- és gyakorlótéren / 08.jpg
Műszaki kiképzés a dóci lő- és gyakorlótéren / 09.jpg Műszaki kiképzés a dóci lő- és gyakorlótéren / 10.jpg Műszaki kiképzés a dóci lő- és gyakorlótéren / 11.jpg Műszaki kiképzés a dóci lő- és gyakorlótéren / 12.jpg
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat