honvedelem.hu
Virrasztás és ima a Szent Korona előtt

A hagyomány szerint Szent István király Nagyboldogasszony napján ajánlotta fel a koronát és Magyarországot Szűz Máriának, a magyarok Nagyasszonyának. A Honvéd Koronaőrség virrasztással és áhítattal emlékezett az Országház kupolacsarnokában augusztus 15-én.

tun_7238.jpg„Mennyek királynője, e világ jeles újjászerzője, végső könyörgéseimben a szentegyházat a püspökökkel, papokkal, az országot a néppel s az urakkal a te oltalmadra bízom; nékik utolsó istenhozzádot mondva lelkemet kezedbe ajánlom” – a legenda szerint halálos ágyán Szent István király e szavakkal ajánlotta országát Szűz Mária kegyeibe. Nagyboldogasszony napján az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Koronaőrség tagjai virrasztással és közös áhítattal emlékeztek az évfordulón az őrizetükre bízott Szent Korona előtt, az Országház kupolacsarnokában. Az esemény ünnepélyes része volt a jubileumi programsorozatnak, amelyet annak tiszteletére rendeztek, hogy a magyar államiság jelképét 40 évvel ezelőtt, 1978-ban szolgáltatta vissza az Amerikai Egyesült Államok hazánknak.

„A mai nap abban különbözik az előző évitől, hogy most újszövetségi idézetek segítségével azt a huszonnégy erkölcsi szabályt vesszük végig a kupolacsarnokban, az oszlopok között, amely az ember, a katona életében meghatározó” – mondta Ádám Barnabás ezredes, a Honvéd Koronaőrség parancsnoka.

tun_7304.jpgA Nagyboldogasszony napján rendezett esemény a Honvéd Koronaőrség tagjainak közös imájával fejeződött be a Szent Korona előtt. A katonák hálaadást mondtak az elmúlt esztendőért, és áldást kértek a következő időszakra.

Fotó: Rácz TündeKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Virrasztás és ima a Szent Korona előtt
Kapcsolódó galéria
Virrasztás és ima a Szent Korona előtt
Virrasztás és ima a Szent Korona előtt / 01 Virrasztás és ima a Szent Korona előtt / 02 Virrasztás és ima a Szent Korona előtt / 03 Virrasztás és ima a Szent Korona előtt / 04
Virrasztás és ima a Szent Korona előtt / 05 Virrasztás és ima a Szent Korona előtt / 06 Virrasztás és ima a Szent Korona előtt / 07 Virrasztás és ima a Szent Korona előtt / 08
Aktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat