honvedelem.hu
Nyári napközis tábort szerveztek

A Humán Alosztályának szervezésében idén is megrendezték az immár hagyományosnak számító nyári napközis tábort az MH Anyagellátó Raktárbázison (MH ARB). Az alakulatnál dolgozók gyermekei három héten át három különböző tematikájú táborból választhattak. 

a2.jpgA szervezők szerint a tábor minden évben nagy segítséget jelent a dolgozók számára a nyári szünet ideje alatt gyermekeik felügyeletének megszervezésében.

Idén mintegy 50 gyerek és 2-3 ifjúsági közösségi szolgálatot vállaló középiskolás vett részt a napközis táborban. Az első turnusban a gyerekek kipróbálhatták, milyen a „katonaélet”. Ellátogattak az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredhez, „kiképzésen” vettek részt Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. Kecskeméten megismerhették az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis életét és eltölthettek egy éjszakát az MH ARB tápiószecsői bázisparancsnokságán.

a1.jpgA második táborban a szervezők a fő hangsúlyt a játékokra helyezték: minden nap különböző játszótereket látogattak meg, emellett pedig kézműves technikákkal is megismerkedhettek.

A harmadik turnusban a gyerekek látogatást tettek a Budakeszi Vadasparkban, valamint a Jászberényi Állatkertben is. A programok megvalósításában a KANGA Alapítvány volt a szervezők segítségére. Az egy hetes tábort az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár munkatársának, Gregus Anikónak a koncertje zárta.

a3.jpgFotó: MH Anyagellátó RaktárbázisAktuális videók
2019. augusztus 16. 20:11
A légierő felkészült a budapesti bemutatóra
2019. augusztus 16. 18:20
Ünnepi állománygyűlés augusztus 20. alkalmából
2019. augusztus 15. 15:24
Fél nap alatt két éles riasztás
2019. augusztus 14. 17:28
Két fős csapat
2019. augusztus 06. 17:45
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat