honvedelem.hu
„Önök valamennyien méltó nagykövetei voltak hazánknak”

Az MH EUFOR Kontingens 22. váltása augusztus 17-én, délelőtt állománygyűlés keretében emlékezett meg az államalapításról és Szent István királyról.

05.jpgA délután folyamán az ALTHEA művelet elismerő érdemérmében, az ESDP Medal for Operation ALTHEA érdeméremben részesültek a kontingens tagjai. Az ünnepség kezdetén Horváth Gábor dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke köszöntötte a kitüntetésben részesülőket. Elmondta: a misszió nemzetközi közössége nap mint nap láthatta, milyen hozzáértéssel és profizmussal, szakmailag kifogástalanul végezte munkáját a magyar kontingens. Sikerült összetartó és egymásért felelősséget érző közösséget kovácsolni. „Szeretném megköszönni helytállásukat, fegyelmezettségüket, pozitív hozzáállásukat. Önök egyenként és közösen is bizonyították azt, hogy a magyar katona teljesítménye nem marad el más nemzetiségű bajtársaitól, és a Magyar Honvédség hozzájárulása fontos és hasznos része az ALTHEA műveletnek. Önök valamennyien méltó nagykövetei voltak hazánknak” – fogalmazott a dandártábornok.

07.jpgAz EUFOR törzsfőnöke kifejtette, hogy az Európai Unió – a szélesebb nemzetközi közösséggel együtt – megerősítette elkötelezettségét a Nyugat-Balkánon, az EUFOR jelenléte továbbra is garancia Bosznia-Hercegovinában a biztonságos és veszélytelen környezet további fejlődésére.

A kontingens utolsó feladata a hazautazást megelőzően a 2018. év legnagyobb megmérettetése, a Quick Response 2018 gyakorlaton való részvétel. A hazautazást követően az állomány többsége hat hónapig készenlétben marad az ALTHEA művelet részeként, az ALTHEA Magyar Köztes Tartalék Századát képezve.

09.jpgFotó: EUFOR HQ PIOKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Medálparádé és ünnepi megemlékezés az EUFOR-ban
Medálparádé és ünnepi megemlékezés az EUFOR-ban  / 01.jpg Medálparádé és ünnepi megemlékezés az EUFOR-ban  / 02.jpg Medálparádé és ünnepi megemlékezés az EUFOR-ban  / 03.jpg Medálparádé és ünnepi megemlékezés az EUFOR-ban  / 04.jpg
Medálparádé és ünnepi megemlékezés az EUFOR-ban  / 05.jpg Medálparádé és ünnepi megemlékezés az EUFOR-ban  / 06.jpg Medálparádé és ünnepi megemlékezés az EUFOR-ban  / 07.jpg Medálparádé és ünnepi megemlékezés az EUFOR-ban  / 08.jpg
Medálparádé és ünnepi megemlékezés az EUFOR-ban  / 09.jpg
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat