honvedelem.hu
Folytatódik a kiképzés

Szakaszszintű tűzvezetési gyakorlást tartott a közelmúltban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóalj bázisán megalakított MH Zászlóalj Harccsoport.

img_6703.jpgFolyamatosan történik az MH Zászlóalj Harccsoport (MH ZHCS-I) készenlétének időszakos ellenőrzésére történő felkészülése. Ennek része volt a dóci lőtéren tartott gyalogsági tűzvezetési gyakorlat is. A kiképzés során minden nap egy század vett részt a feladatokban, illetve ezzel párhuzamosan a laktanyában ellenőrző tűzvezető gyakorlatot tartottak a tűztámogató szakaszok katonáinak.

A szakaszszintű éles lövészetek megkezdése előtt a századparancsnok - egy fiktív harcászati mozzanat részeként - adta ki harcparancsát, amelyet a szakaszok parancsnokai feldolgoztak. Ezt követően a szakaszparancsnokok már önállóan irányították a lövészet során a szakaszaikat és teljesítették a támadó, illetve védelmi feladatokat nappal és éjszaka is.

img_6791f.jpgA lövészeteket követő értékelésében Schleisz Ferenc alezredes, az MH ZHCS-I parancsnokaként elmondta, hogy a kiképzéseknek köszönhetően a katonák felkészültségében folyamatos javulás érzékelhető. „A szakaszok az elvárt szintet teljesítették, de a következő egy hónapban, amit a Bakonyban töltünk, még rengeteg feladat vár ránk” - tette hozzá az alezredes.

A magasabb szintű feladatok ellátása érdekében a Zászlóalj Harccsoport kiképzése a Bakonyban a szakaszok komplex harcászati gyakorlásával, a századok összekovácsolásával és az éleslövészetekkel folytatódik majd.

img_6809f.jpgFotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Tűzvezetési gyakorlat a dóci lőtéren
Tűzvezetési gyakorlat a dóci lőtéren / 01 Tűzvezetési gyakorlat a dóci lőtéren / 02 Tűzvezetési gyakorlat a dóci lőtéren / 03 Tűzvezetési gyakorlat a dóci lőtéren / 04
Tűzvezetési gyakorlat a dóci lőtéren / 05 Tűzvezetési gyakorlat a dóci lőtéren / 06 Tűzvezetési gyakorlat a dóci lőtéren / 07 Tűzvezetési gyakorlat a dóci lőtéren / 08
Tűzvezetési gyakorlat a dóci lőtéren / 09 Tűzvezetési gyakorlat a dóci lőtéren / 10 Tűzvezetési gyakorlat a dóci lőtéren / 11 Tűzvezetési gyakorlat a dóci lőtéren / 12
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat