honvedelem.hu
Új parancsnok Hódmezővásárhelyen

Parancsnokváltás történt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében. Tóth István ezredes szeptember elsejétől kezdve látja el a Kikülönített Szervezeti Elemek vezetését.

h1.jpg2007. március 1-i hatállyal alakult meg a Bocskai-dandár, amelynek katonái három bázison teljesítenek szolgálatot. A szervezeti felépítés szerint a dandár parancsnoka és egyik helyettese Debrecenben, míg másik helyettese Hódmezővásárhelyen a Kikülönített Szervezeti Elemek (KSZE) parancsnokaként teljesít szolgálatot. Magyarország honvédelmi minisztere 2018. szeptember 1-i hatállyal nevezte ki Tóth István ezredest, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettesi beosztásába.

h2.jpgTóth István ezredes húsz évet szolgált Tatán harckocsizóként és lövészként, amelynek több mint felét különböző parancsnoki beosztásokban látta el. „Ez a húsz év azt eredményezte, hogy ismerem a katonák életének mindennapjait, a gyakorlatok és a missziók kihívásait. Az eredményes együttműködés érdekében kérem, hogy az eddigiekhez hasonló lelkiismeretes hozzáállással végezzék munkájukat!” – mondta bemutatkozásként az ezredes.

h3.jpgDr. Ruszin Romulusz dandártábornok a dandár parancsnokaként megköszönte a felsorakozott katonák elmúlt időszakban végzett munkáját. Az új parancsnokhelyettes részére elsődleges feladatként határozta meg a hódmezővásárhelyi alegységek eddig elért eredményeinek megtartását, továbbnövelését. „A közös munka eredményeként legyünk mi továbbra is a példa itthon az összes többi katonai szervezet előtt, és folytassuk a társadalom felé is azt a példamutató magatartást, amit önök folyamatosan végeznek” – mondta a parancsnok. Külön kiemelte: a további sikerek elérése érdekében biztosítja Tóth ezredesnek, hogy a dandár parancsokságának részéről minden támogatást megkap.

h4.jpgA kinevezés alkalmával megtartott dandársorakozón az alakulat parancsnoka elismerést adományozott a KSZE megbízott parancsnoki feladatainak ellátása során végzett munkája elismeréseként Bátor Ferenc alezredesnek, a KSZE megbízott törzsfőnökhelyettesi feladatainak ellátása során végzett munkája elismeréseként pedig Imre József Ernő alezredesnek.

h5.jpgFotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat