honvedelem.hu
Születésnapi jókívánságok

Emléklappal köszöntötte nyolcvanötödik születésnapja alkalmából Schadl György nyugállományú ezredest, a volt 59. Honi Vadászrepülő Ezred egykori parancsnokát dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök.

ximg_6639_vagy.jpgA napokban ünnepelte 85. születésnapját Schadl György nyugállományú ezredes, aranykoszorús, I. osztályú elfogó vadászpilóta. A jeles nap alkalmából a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis jogelőd alakulatának volt parancsnokát dr. Benkő Tibor és Korom Ferenc altábornagy is felköszöntötték. A honvédelmi miniszter és a vezérkarfőnök jókívánságait Durgó Tamás őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodájának vezetője adta át.

ximg_6628.jpgAz egykori bajtársak és kollégák nevében Őrs Ágoston nyugállományú alezredes, a Magyar Veterán Repülők Szövetsége kecskeméti területi szervezete elnöke egy aranyból készített MiG-21-es kitűzőt ajándékozott az ünnepeltnek, majd Gyuri bácsi feleségét virágcsokorral köszöntötte. Ugrik Csaba dandártábornok, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnoka pedig a Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent „A Magyar Légierő 100 éve” című könyvvel gratulált.

ximg_6659.jpgAz ünnepeltet közel negyven barátja is felköszöntötte. A kecskeméti alakulat egykori parancsnokai közül most Sági János nyugállományú vezérőrnagy, a légierő volt parancsnoka, Pintér Sándor nyugállományú ezredes és Korbély István nyugállományú őrnagy tudtak részt venni a bajtársi találkozón.

ximg_6673_sagi_vorgy.jpgFotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat