honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Dobogóra ugrottak - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Bronzérmet szerzett a Magyar Honvédség válogatottja a szolnoki katonai ejtőernyős világbajnokságon. Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós egyéniben a negyedik, a csapat legfiatalabb tagja, Horváth Ferenc őrvezető pedig az ifjúságiak mezőnyében a 13. helyen végzett.

borito.jpgRemekelt a Magyar Honvédség válogatottja a 42. katonai ejtőernyős világbajnokságon. A Bánszki Tamás százados, Varga Tamás, Hirschler Gábor zászlósok, Gál Szabolcs törzsőrmester és Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós alkotta csapat – a 16 hibaponttal vb-címet nyert szlovén és a 19 hibapontot gyűjtött kínai gárda mögött – célba ugrás versenyszámban 21 hibaponttal a harmadik helyen végzett. A szolnoki verseny színvonalát legjobban talán az szemlélteti, hogy nemzeti válogatottunknak két évvel ezelőtt Oroszországban, a magyar katonai ejtőernyőzés történetének első világbajnoki győzelméhez a mostaninál gyengébb eredmény, 26 hibapont is elegendő volt.

Az augusztusi megmérettetésen részt vett harminchét ország háromszázhetvenkét sportolója több mint egy hétig küzdött célba ugrás, formaugrás és stílusugrás versenyszámokban a helyezésekért. A csapatok és az egyéni indulók teljesítményének rangsora mintegy ötezer ugrás után véglegesült. A verseny szervezésébe, az előkészületi munkákba és a bajnokság lebonyolításába – szakterületeiknek megfelelően – a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség szinte valamennyi szervezete, alakulata bekapcsolódott. Nemzeti válogatottunk edzője Lázár Tibor őrnagy, az MH 86. Szolnok Helikopterbázis ejtőernyős főtisztje volt, a csapat felkészítését a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület is jelentős mértékben támogatta. A sportág történetében ilyen nagyszabású, rangos katonai bajnokságot hazánk korábban még sosem rendezett. A viadal szervezőbizottságának elnöke az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság megbízott parancsnokhelyettese, Szabó László dandártábornok volt, elnökhelyettesként a helyszínen dr. Bali Tamás ezredes, a szolnoki helikopterbázis parancsnokhelyettese koordinálta a munkát, a versenyigazgatói feladatokat pedig Balla Tibor alezredes, a bázis felderítőfőnöke látta el.

További részletek a Magyar Honvéd magazin szeptember 14-én megjelenő számában!Galériák
NATO-futás Budapesten - képgaléria
2018. szeptember 23. 17:12
Átadás-átvétel Koszovóban
2018. szeptember 23. 06:53
Attasélátogatás Szentendrén
2018. szeptember 23. 07:15
Szentesi katonák a G-átfutáson
2018. szeptember 22. 18:05
XXIV. Nemzeti Katonai Zarándoklat Máriaremetén
2018. szeptember 22. 16:38
Aktuális videók
2018. szeptember 23. 09:52
A honvéd középiskolásoknak tartott előadást az államfő
2018. szeptember 22. 08:02
Terroristák búvóhelyét számolták fel
2018. szeptember 21. 13:31
Brit erők Újdörögdön
2018. szeptember 20. 14:02
Az együttműködés a siker kulcsa
2018. szeptember 20. 08:01
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat