honvedelem.hu
Akadályfutó versenyen vettek részt a várpalotai alakulat katonái

Az MH Bakony Harckiképző Központ ellenerő századának két katonája vett részt szeptember elején a vulkanikus eredetű Ság-hegyen tartott VulcanRun akadályfutó versenyen.

v1.jpgA szervezők - akik nemrégiben a népszerű Military Survival Run versenyen már próbára tették a jelentkezők fizikai állóképességét – a nem túl kegyes időjárási körülményeknek is köszönhetően most is kihívásokkal teli feladatok elé állították a versenyzőket. v2.jpgA 8 kilométeres pályán több mint tizenöt akadály tette próbára a jelentkezők kitartását és ügyességét, melyek közül a legnépszerűbbnek ismét a vizes árok és a kúszást igénylő feladatok bizonyultak. Ha az akadályok nem bizonyultak volna elégnek, a versenyzőknek meg kellett küzdeniük a 300 méteres szintkülönbséggel is.

Az ellenerő század korábbi parancsnoka, Lendvai Gábor százados főszervezőként volt jelen a versenyen. Elmondása szerint büszke volt katonatársaira, mert erőnlétből és bajtársiasságból ismét jól „vizsgáztak”.

Jakab Ákos főtörzsőrmester és Benkő Krisztián szakaszvezető szerint, a szervezőknek nagyon változatos és hangulatos nyomvonalat sikerült kialakítani. „Az évek során több akadályfutó versenyen vettünk részt és örömünkre itt is találkoztunk a kedvenc akadályainkkal, az úgynevezett vasmarokkal és a ferde palánkkal. Ezek vették igénybe leginkább ügyességünket és az erőnket. Szeretnénk a jövőben is hasonló versenyeken nevezni ”- mondta Jakab főtörzsőrmester.

Fotó: Hanna Photomagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat