honvedelem.hu
Magyarországra látogatott az ulmi Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka

Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) megbízott parancsnokának vendégeként - szeptember 10-11-én - hazánkban tartózkodott Jürgen Knappe altábornagy, az ulmi Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokság (MNJHQ Ulm) parancsnoka. A látogatáson részt vett Fucsku Sándor vezérőrnagy, az ulmi parancsnokság parancsnokhelyettese is.

u1.jpgA delegáció tájékoztatást kapott az MH Összhaderőnemi Parancsnokság és alárendeltjeinek feladatairól, felépítéséről, valamint a Közös Akarat feladatrendszerről.

u2.jpgA delegációt udvariassági látogatáson fogadta Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök, valamint dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettese. A látogatás során Knappe altábornagy köszönetét fejezte ki mind a Trident Jaguar 2018 elnevezésű NATO minősítő gyakorlat sikeréhez történő magyar hozzájárulásért, mind pedig az ulmi Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokságon történő magyar szerepvállalásért.

u3.jpgA delegáció az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredhez is ellátogatott, ahol statikus és dinamikus bemutatón ismerkedett meg az ezred képességeivel.

u4.jpgFotó: Zrínyi Médiamagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat