honvedelem.hu
Új előadással jelentkezett a Magyar Hadtudományi Társaság

A Mindenki Hadtudománya Szabadegyetem elnevezésű rendezvénysorozat részeként tartott előadást szeptember 13-án dr. Wagner Péter vezető kutató Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

m1.jpgAz afganisztáni helyzet gyakorlatilag kimeríthetetlen téma, ugyanis napi szinten jelennek meg hírek az országban uralkodó állapotokkal, biztonsági helyzettel, nagyhatalmi érdekütközésekkel kapcsolatban. A téma egyik legelismertebb szakértője adott átfogó képet a jelen helyzetről és Afganisztán jövőbeli lehetőségeiről a Pódium bárban.

A szabadegyetem résztvevőit dr. Nagy László nyugállományú ezredes, a Magyar Hadtudományi Társaság szakértője köszöntötte.

m2.jpgDr. Wagner Péter, a Külügyi és Külgazdasági Intézet munkatársa az előadás elején egyetlen mondatban összegezte mondanivalóját: „Afganisztánban a kibontakozás esélyei nem léteznek. Kutatóként rövid és középtávon – az elkövetkező 2-5 évben - nem látom esélyét annak, hogy bármiféle kibontakozás történjen meg. Sajnos az afgán folyamatokban lehetnek meglepetések, de ennek az elmúlt 30 évben kevés nyomát láttuk.”

A mintegy egyórás bemutató után az érdeklődők kérdéseket tettek fel a témával kapcsolatban.

m3.jpgFotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat