honvedelem.hu
Szentesen rendezték meg az Országos Haditorna Verseny Csongrád megyei döntőjét

Az Országos Haditorna Verseny Csongrád megyei döntőjét rendezték meg Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. A verseny szervezését az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Toborzó és érdekvédelmi Központ munkatársai végezték, a helyszínt és az eszközök nagy részét viszont a műszaki ezred biztosította.

01.jpgAz Országos Haditorna Verseny a Honvédelmi Minisztérium által támogatott rendezvény, melynek célja a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése, a honvédelmi nevelés, a honvédelem ügyének népszerűsítése a sport eszközeivel, valamint az ehhez kapcsolódó értékek közvetítése. A verseny lehetőséget biztosít a fiataloknak a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenységek kipróbálására, felkészültségük összemérésére, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére.

A rendezvényt dr. Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője nyitotta meg. „Az állandó hadra készség, a csapatszellem és az elkötelezettség, ezek az értékek az alappillérei a mai versenynek” - mondta.   A megnyitón részt vett Szirbik Imre, Szentes polgármestere is.

08.jpgA versenyen tíz megyei középiskola csapata vett részt. A megyei döntőt a HSZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Eötvös nevű csapata nyerte - ezzel bejutva az országos döntőbe. A második helyen a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola JuGyu SAS nevű csapata végzett, míg HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Pollákos Vitézek nevű csapata a harmadik lett.

13.jpgFotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Haditorna Szentesen
Haditorna Szentesen / 01.jpg Haditorna Szentesen / 02.jpg Haditorna Szentesen / 03.jpg Haditorna Szentesen / 04.jpg
Haditorna Szentesen / 05.jpg Haditorna Szentesen / 06.jpg Haditorna Szentesen / 07.jpg Haditorna Szentesen / 08.jpg
Haditorna Szentesen / 09.jpg Haditorna Szentesen / 10.jpg Haditorna Szentesen / 11.jpg Haditorna Szentesen / 12.jpg
Haditorna Szentesen / 13.jpg
Aktuális videók
2019. augusztus 20. 11:44
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat