honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Katasztrófavédelmi feladatokra készültek

Katasztrófavédelmi feladatok végrehajtására történő felkészítést és tűzoltási gyakorlatot tartott a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred a napokban.

k1.jpgA foglalkozás egy imitált közúti balesettel kezdődött, ahol az egészségügyi csoport és a laktanyavédelmi raj a sebesültellátást és a veszélyes anyagok kezelését is bemutatta. A dinamikus bemutatót követően a résztvevők egy úgynevezett tálcatűz-oltás során ellenőrzött körülmények között gyakorolták be a porral oltó készülékek használatát. A katasztrófavédelmi gyakorlat megszervezésében a székesfehérvári tűzoltók nyújtottak segítséget a katonáknak. 

k2.jpgAz ezred számos alkalommal vett részt az országot sújtó természeti katasztrófák elhárításában. Mind a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerbe tartozó munkacsoportokkal, mind technikai eszközökkel segítette a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem munkáját. A rendszeres kiképzés elengedhetetlen ahhoz, hogy az állomány egy esetleges katasztrófahelyzetben szakszerűen helyt tudjon állni. A hirtelen bekövetkező baleseteknél kizárólag az előzetesen begyakorolt cselekvéssor segít a megfelelő helyzetkezelésben, ezért is fontos, hogy mindenki jól ismerje a rendelkezésre álló eszközök szakszerű használatát, és képes legyen kezelni a váratlan helyzeteket.

A katasztrófavédelmi gyakorlat célja a személyi állomány felkészítése egy esetleges tűzesetre, továbbá az ezred és a tűzoltóság közötti együttműködés fejlesztése volt.

k3.jpgFotó: a szerző felvételeiGalériák
Új fegyverek a magyar katonáknak
2018. december 11. 18:28
Aktuális videók
2018. december 12. 11:47
Államtitkári látogatás Koszovóban - videó
2018. december 12. 11:51
Közös Akarat 2018
2018. december 11. 10:46
Katonák a Mikulás szolgálatában
2018. december 10. 16:31
Tizenkét pokol (teljes film)
2018. december 10. 09:54
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat