honvedelem.hu
Tiszteletbeli tengerészek

A tengerészeti világnap alkalmából tartott megemlékezést a Magyar Tengerészek Egyesülete szeptember 27-én, csütörtökön, a budapesti Dunakorzón álló tengerészemlékműnél. A koszorúzáson az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái elismerésben részesültek.

2.jpgAz MH 1. HTHE-t a rendezvényen Szilágyi Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka, Bagi Szilárd alezredes, parancsnokhelyettes és Danyikó László őrnagy, törzsfőnökhelyettes képviselte, és helyezte el az emlékezés koszorúját.

3.jpgSzilágyi Zsolt ezredes és Hajdú Gábor nyugállományú ezredes, az MH Budapesti Nyugállományúak Klubja Hadihajós Tagozatának elnöke a honvéd folyami hadihajózás létezésének 170. évfordulója alkalmából medált és emléklapot adományozott Putzkaller Aladár és Hadnagy Gábor tengerészkapitánynak, valamint Garadnai Andrásnak, a Magyar Tengerészek Egyesülete elnökének.

1.jpgA Wekerle Sándor utca és a Dunakorzó sarkán elhelyezett emlékműnél Garadnai András elnök és Putzkaller Aladár tengerészkapitány tiszteletbeli tengerésszé fogadta Danyikó László őrnagyot és Hocza István főtörzsőrmestert.

dsc_0005.jpgFotó: Magyar Tengerészek Egyesületemagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat