honvedelem.hu
Amerikai tábornok látogatott a Bakonyba

Todd Wasmund dandártábornok, az Európában állomásozó amerikai erők Műveleti Vezetési Elem parancsnokhelyettese látogatott október elején a Bakonyban felállított amerikai és magyar táborba.

a2.jpgA látogatás első állomása az újmajori tábor volt, ahol dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka tájékoztatta Todd Wasmund dandártábornokot a „Brave Warrior 2018” gyakorlaton végrehajtott feladatokról és az MH Zászlóalj Harccsoport jelenleg is zajló felkészüléséről. Ruszin dandártábornok hangsúlyozta: a gyakorlat elérte célját, a magyar vezetésű zászlóaljtörzs irányítása alá integrálták a nemzetközi erőket. A katonák megtanulták egymás fegyverrendszereinek használatát és kialakították, illetve gyakorolták a közös harceljárásrendeket is.

Ezt követően Sándor Zsolt dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke, parancsnokhelyettes felvázolta a következő évi többnemzeti gyakorlat terveit, amelyen ugyancsak részt vesznek majd az amerikai hadsereg alegységei.

a1.jpgA program zárásaként Wasmund dandártábornok meglátogatta azokat az amerikai alegységeket, amelyek részesei voltak a „Brave Warrior 2018” elnevezésű többnemzeti harcászati gyakorlatnak.

Fotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat