honvedelem.hu
Szakmai előadások az ÖVAT hallgatóinak

Szakmai előadásokat tartottak az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont (MH HIRFK) munkatársai a 6. Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam (ÖVAT) hallgatói számára a napokban, Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Lehel úti objektumában.

o1.jpgAz Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyamon zászlóaljszintű vezénylőzászlósok vesznek részt. A képzés szervezésében idén az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár is közreműködött.

A hallgatókat Kis Lajos alezredes, az MH HIRFK törzsfőnöke köszöntötte, majd Váradiné Pásztor Mária törzszászlós, a rendszerfőközpont vezénylőzászlósa előadásában bemutatta a szervezetet.

o3.jpgEzt követően Tóth Péter törzszászlós, az MH HIRFK Országos Hálózatfelügyeleti Főközpont (OHFK) Alkalmazásmenedzsment Központ beosztott zászlósa az MH Központi Portál használatának lehetőségeivel ismertette meg a résztvevőket. A központi intranetportál mellett beszélt az új, 2016-os Sharepoint szerverről, valamint az elektronikus iratkezelési rendszerről is.

o5.jpgA továbbiakban Dezső Imre őrnagy, az OHFK szolgálatvezető mérnöke mutatta be az EDR-t és AVL - azaz GPS-alapú - járműkövetést, majd Rajki János alezredes, a HIRFK alárendeltségébe tartozó MH Elektronikus Eseménykezelő Főközpont parancsnoka a képesség sokszínűségét szemléltette. 

A program Palló Bence hadnagy, a Híradó és Informatikai Főközpont 2. Híradó és Informatikai Központ Információvédelmi Alközpont rendszerbiztonsági tisztjének információbiztonságról szóló előadásával zárult.

o4.jpgFotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat