honvedelem.hu
Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

Katonai tiszteletadással, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján október 23-án, kedden reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

tot_2996.jpgA lobogót a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység.

Az ünnepségen a kormány több tagja között jelen volt dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, továbbá a katonai és állami szervezetek képviselői, valamint a diplomáciai testület több tagja.

tot_2955.jpgA központi programok kiemelt rendezvényét 15 órakor a Terror Háza Múzeumnál tartják, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Emellett a fővárosban, országszerte és külföldön is több megemlékezést szerveznek. A Rákoskeresztúri új köztemetőben a 301-es parcellánál egész napos protokollmentes megemlékezés lesz. Este Szabadságkoncertet tartanak a Millenárison.

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum ingyenes tárlatvezetésekkel, kézműves foglalkozással és kiállított haditechnikai eszközökkel várja egész nap a látogatókat.

z1.jpgFotó: Tóth László és Máthé Zoltán (MTI)Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt
Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt / 1 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt / 2 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt / 3 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt / 4
Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt / 5 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt / 6 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt / 7 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt / 8
Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt / 9 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt / 10 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt / 11 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt / 12
Aktuális videók
2019. március 21. 12:10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat