honvedelem.hu
Újra ülésezett a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport

Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában október 30-án, kedden tartotta soros ülését a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport. A rendezvényen részt vett Erdélyi Lajos, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára is.

01.jpgAz ülést Szabó József ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati Osztályának vezetője, a Munkacsoport titkára moderálta. A részvevők a Magyar Honvédséggel szoros kapcsolatot ápoló, nyugállományú katonákat és honvédségi nyugdíjasokat tömörítő civil szervezetek - Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, a Honvédszakszervezet, a Honvédségi Dolgozók Országos Szakszervezete, a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége - elnökei és képviselői, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség az idősekről történő gondoskodás feladataiban érintett szervezeteinek képviselői voltak.

02.jpg

Szabó József ezredes köszöntőjét követően Erdélyi Lajos, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára szólt a Honvédelmi Minisztérium szervezeteinek feladatairól. Ezt követően a meghívott, nyugállományúakat tömörítő, valamint érdekvédelmi szervezetek képviselői ismertették a szervezetükkel kapcsolatos legfontosabb információkat, illetve röviden bemutatták idősüggyel kapcsolatos tevékenységüket is. Az ülés résztvevői a nyugállományú katonák és honvédségi nyugdíjasok egyéni és közösségi érdekei hatékony érvényesítése, az idősek egészségének megőrzése és javítása, valamint az aktív időskor elősegítése érdekében feldolgozták a Magyar Honvédség Idősügyi Stratégiájában meghatározott feladatrendszert.

03.jpg

A Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport a tárca idősekkel kapcsolatos feladatai ellátását segítő tanácsadó testület, mely figyelemmel kíséri a nyugállományú katonák, hozzátartozóik és a honvédségi nyugdíjasok helyzetét és életkörülményét.

Fotó: Rácz TündeAktuális videók
2019. július 13. 15:54
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat