honvedelem.hu
Világbajnok lett a területvédelmi tartalékos katona

Világbajnok lett a hétvégén a görögországi Spártában lezajlott Crossfit Spartan Trifecta Világbajnokságon Szabó Dávid önkéntes területvédelmi tartalékos törzsőrmester.

Szabó Dávid a 18-24-es Age Group kategóriában a szombati Super és Sprint versenyszámok után november 4-én, vasárnap a Beastet is megnyerte Spártában, ezzel korosztályos világbajnok lett! Ráadásul mindhárom távon elsőként lépte át a célvonalat az összes Age Group kategóriában induló versenyző közül!

01.jpg

„A sport mindig is az életem alapja volt. Számos sportágat kipróbáltam általános és középiskolás koromban, mielőtt az egyetemen tanulhattam volna részletesebben, módszertani elvekkel egybekötve azokat. Az erőnléti sport erőt, szabadságot, kikapcsolódást és tengernyi lehetőséget nyújt, mivel az edzések variációja határtalan. Minél megterhelőbb és hosszabb egy feladat teljesítése, annál jobban érzem, hogy »élek«. A spártai életmód olyan dolgokra hívta fel a figyelmem, amik által sokkal rendezettebb és nyugodtabb mindennapokat tudhatok magam mögött, így ebben is gondolkodom tovább” - nyilatkozta Dávid júliusban, a honvedelem.hu-nak adott interjúban.

02.jpg

Fotó: facebookKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó hír
Európa-bajnok spártaiEurópa-bajnok spártai
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat