honvedelem.hu
Árvízvédelmi gyakorlaton a tartalékosok

Árvízvédelmi gyakorlaton vettek részt az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred tartalékos katonái november 6-án, kedden, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kölcse és Sonkád között.

tot_4014.jpgA szimulált katasztrófahelyzetben a katonák a megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal, a vízügy szakembereivel, illetve a járási és települési önkéntes mentőcsoportok tagjaival működtek együtt.

A Túr folyó partján megtartott eseményen egy árvízvédelmi helyzetet szimuláltak a résztvevők, miszerint a kárpátaljai vízgyűjtő területen napokon keresztül szakadt az eső, majd a Tiszán végigvonul egy hatalmas árhullám, amelynek következtében kiönt a folyó, és a vízduzzasztó hatás a Túron is érzékelhetővé válik.

tot_4164.jpgA védekezési munkálatokban részt vevő csaknem négyszáz szakember a nap folyamán mobilgátat épített, homokzsákot pakolt, buzgárelfogót alakított ki, illetve vízi mentési feladatokat gyakorolt.

Papp Béla alezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka kérdésünkre elmondta: a gyakorlaton 13 területvédelmi tartalékos katona vett részt, akik közül 10 fő a védelmi munkálatokat segítette, hárman pedig a szervezőkkel együttműködve a logisztikai hátteret koordinálták. „A gyakorlat különösen fontos abból a szempontból, hogy az érintett szervezetek tagjai a sajátjuk mellett megismerik egymás irányítási és feladatrendszerét” – fogalmazott az alezredes. Hozzátette: a gáterősítési munkálatok mellett a katonáknak szükség esetén őrzés-védelmi feladatokat, valamint ellenőrző-áteresztő pontok működtetését is el kell látniuk.

tot_4243.jpgFotó: Tóth LászlóKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Árvízvédelmi gyakorlaton a tartalékosok - videó
Kapcsolódó galéria
Árvízvédelmi gyakorlaton a tartalékosok
Árvízvédelmi gyakorlaton a tartalékosok / 1 Árvízvédelmi gyakorlaton a tartalékosok / 2 Árvízvédelmi gyakorlaton a tartalékosok / 3 Árvízvédelmi gyakorlaton a tartalékosok / 4
Árvízvédelmi gyakorlaton a tartalékosok / 5 Árvízvédelmi gyakorlaton a tartalékosok / 6 Árvízvédelmi gyakorlaton a tartalékosok / 7 Árvízvédelmi gyakorlaton a tartalékosok / 8
Árvízvédelmi gyakorlaton a tartalékosok / 9 Árvízvédelmi gyakorlaton a tartalékosok / 10 Árvízvédelmi gyakorlaton a tartalékosok / 11 Árvízvédelmi gyakorlaton a tartalékosok / 12
Aktuális videók
2019. március 21. 12:10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat