honvedelem.hu
A Magyar Szívsebészeti Társaság 25. jubileumi kongresszusa

Az elmúlt évek jelentős újításokat hoztak a szívbetegségek ellátásában. Modern technológiát vezettek be nemcsak a kardiológia, hanem a szívsebészet területén is - jelentette ki Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ (MH EK) parancsnoka a Magyar Szívsebészeti Társaság 25. jubileumi kongresszusának protokolláris megnyitóján, november 8-án Budapesten.

2018.11.07._szivsebeszeti_5.jpgA társaság háromnapos kongresszusát az MH EK Honvédkórházzal szoros együttműködésben szervezi. A rendezvény szakmai programjáért felelős Dr. Szolnoky Jenő – aki egyben a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Szív-, Ér- és Mellkassebészeti Osztály osztályvezetője – közbenjárására Németországban alkalmazott műtéti technológiát is bemutatnak.

Kun Szabó István elmondta: egyre fontosabbá válik a társszakmák szoros együttműködése az adott betegnek legjobban megfelelő, individuális, minél kisebb megterheléssel járó, lehetőség szerint minél kevésbé invazív beavatkozások megtervezésében és kivitelezésében. A parancsnok hozzátette: a Honvédkórházban rendelkezésre áll a gyógyítás szinte összes szakterületét felölelő eszköz és humán erőforrás, így maradéktalanul próbál megfelelni a modern kor követelményeinek.

Az MH Egészségügyi Központ parancsnoka a rendezvényen megtekintette azokat a gyakorlóhelyeket, ahol a ritkábban előforduló, nem mindennapos műtéti típusok kivitelezését – szintetikus modelleken, illetve állati szerveken – gyakorolhatják a fiatal szívsebészek. A kongresszus céljának tekinti ugyanis, hogy erre is lehetőséget biztosítson.

Fotó: Tischler ZoltánAktuális videók
2019. március 21. 12:10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat