honvedelem.hu
Norvégiába látogatott a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

A Trident Juncture 2018 gyakorlatra látogatott Kriston István főtörzszászlós november 6-8. között. A Magyar Honvédség vezénylőzászlósát Sári Zsolt főtörzszászlós, az MH Logiszikai Központ, illetve Kocsis Csaba főtörzszászlós, az MH Anyagellátó Raktárbázis vezénylőzászlósa kísérte el a Norvégiában megrendezett NATO-gyakorlatra. A vezénylőzászlósok találkoztak a gyakorlaton részt vevő magyar katonákkal, valamint megtekintették az MH Anyagellátó Raktárbázis katonái által üzemeltetett tábori hajtóanyagraktárat.

k1.jpgA vezénylőzászlósok találkoztak a helyi JLSG (Joint Logistic Support Group) rangidős altisztjével is, aki tájékoztatta őket a gyakorlat céljáról és az együttműködő nemzetek feladatairól. Ezt követően a gyakorlaton lévő magyar erők közvetlen irányítását végző MCPU (Modular Combined Petroleum Unit) parancsnoka ismertette az egység feladatait, külön kiemelve a magyar katonák kiemelkedő hozzáállását.

k2.jpgA látogatás során a magyar delegáció megtekintette a norvégok által biztosított, hadszíntéri körülményeknek megfelelő szállást is. A kétszáz fő részére kialakított sátoron a magyarok más nemzetek katonáival osztoznak.

k3.jpgA látogatás állománygyűléssel zárult, amelyen szóba került az altiszti állomány utánpótlásának kérdése, aminek záloga az újonnan bevezetendő „Acélkocka Altisztképzési Rendszer”. Az állománygyűlés végén Kriston István főtörzszászlós megköszönte a magyar katonák eddig elvégzett munkáját és a Magyar Honvédség vezénylőzászlósának érméjét adta át Hovány-Pap Melinda hadnagynak.

k4.jpgFotó: a szerző felvételeiAktuális videók
2019. március 21. 12:10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat