honvedelem.hu
Nagy lehetőség előtt áll az altiszti kar

„A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program az altisztek nélkül nem lehet sikeres” – szögezte le Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam Nemzetközi Hetét lezáró gálaesten november 17-én, szombaton.

cikk_02.jpgA jutasi altisztképzés megindulásának évfordulója (1924. november 15.) alkalmából rendezett gálaesten Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke videoüzenetben köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy az altisztképzés megújítása megkezdődött, de szerencsére „szilárd alapokra lehet építkezni”. „Olyan altisztekre van szükség, akik - többek között - képesek önállóan vezetni, és tudnak csapatban gondolkodni, dolgozni. Az egykori legendás jutasi altisztek örökségéhez kell méltónak lenni” – fogalmazott a vezérkarfőnök.

Kriston István főtörzszászlós pohárköszöntőjében arról szólt, hogy az altiszti kar „nagy lehetőség” előtt áll. „Az altiszti kar soha nem volt ilyen jó helyzetben, mint most. Soha ilyen nagy felelőssége nem volt. A Zrínyi 2026 program nélkülünk nem lehet sikeres” – mondta.

cikk_01.jpg

A gálaest alkalmából Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka levélben köszöntötte a megjelenteket, méltatva az altiszti kar szakmai tudását, példamutató hozzáállását, és elkötelezettségét.

A hatodik alkalommal, a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban megrendezett gálaesten a Honvéd Együttes tánckara (Magyar Nemzeti Táncegyüttes) és a Military Girls formáció szórakoztatta a közönséget.

cikk_03.jpg

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Nagy lehetőség előtt áll az altiszti kar
Kapcsolódó galéria
Altiszti gálaest a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban
Altiszti gálaest a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban  / 1.jpg Altiszti gálaest a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban  / 2.jpg Altiszti gálaest a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban  / 3.jpg Altiszti gálaest a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban  / 4.jpg
Altiszti gálaest a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban  / 5.jpg Altiszti gálaest a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban  / 6.jpg Altiszti gálaest a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban  / 7.jpg Altiszti gálaest a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban  / 8.jpg
Altiszti gálaest a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban  / 9.jpg
Aktuális videók
2019. augusztus 16. 20:11
A légierő felkészült a budapesti bemutatóra
2019. augusztus 16. 18:20
Ünnepi állománygyűlés augusztus 20. alkalmából
2019. augusztus 15. 15:24
Fél nap alatt két éles riasztás
2019. augusztus 14. 17:28
Két fős csapat
2019. augusztus 06. 17:45
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat