honvedelem.hu
Tartalékosok segítik a munkát

Eredményesen zárult a kecskeméti repülőbázisra behívott önkéntes műveleti tartalékosok háromnapos összevont felkészítése. A tartalékos katonák megkezdték január 11-éig tartó szolgálatukat az alegységeiknél.

ximg_1485.jpgKét hónapig önkéntes műveleti tartalékosok is segítik a munkát az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. Elsődleges feladatuk a 24 órás ügyeleti szolgálatok ellátása lesz.

A bevonulás napján az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodája átadóbizottságának vezetője, Gáldonyi Sándor százados köszöntötte a tartalékosokat, akik az adategyeztetéseket követően megkezdték a felkészülést feladataik ellátására.

ximg_1487.jpgMinkó Ottó alezredes, a repülőbázis kiképzési főnöke elmondta: a tartalékosok háromnapos, elméleti és gyakorlati foglalkozásokból álló kiképzésen vettek részt. A munka-, tűz- és környezetvédelmi oktatást, valamint a jogi ismeretekről szóló előadást követően tájékoztatást kaptak a migrációs válsághelyzettel kapcsolatos aktuális feladatokról, valamint az aktuális nemzetbiztonsági kérdésekről is. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai által vezetett rendészeti kiképzés keretében gyakorolták többek közt a gépjárművek ellenőrző átvizsgálását, az igazoltatást, az elfogott személyek kísérését és őrzését. Részt vettek egészségügyi foglalkozásokon, valamint felfrissítették a rádióforgalmazás szabályaival, a rendszeresített kézi lőfegyverekkel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteiket is.

Fotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat