honvedelem.hu
Új parancsnok Koszovóban

Fél év szolgálat után, november 21-én átadta a táborparancsnoki feladatokat Paor József önkéntes műveleti tartalékos alezredes, a NATO KFOR Novo Selo tábor parancsnoka Kovács Attila alezredesnek, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár logisztikai főnökének.

n1.jpgA Pristinához közeli táborban tizenhárom nemzet közel 1300 katonája állomásozik, így a KFOR parancsnok-helyettesének közvetlen alárendeltségében álló táborparancsoki beosztás rendkívül szerteágazó feladatrendszert foglal magába. A magyar vezetésű parancsnokság svájci és osztrák katonákkal együtt látja el a tábor teljes életének koordinálását és biztosítását. Ezen kívül a feladatrendszerhez tartozik a nemzetek lőszer- és robbanóanyag-készleteinek tárolása és ellenőrzése, valamint az NSPA (NATO Support and Procurement Agency) helyi szervezetével történő együttműködés a valós logisztikai biztosítás irányítása és felügyelete érdekében.

A KFOR parancsnokhelyettese, Reinhard Ruckenstuhl dandártábornok elismerésben részesítette a leköszönő Paor alezredest kiemelkedő munkájáért, és köszönetet mondott szolgálatáért.

n2.jpg Fotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat