honvedelem.hu
A cseh védelmi miniszterrel találkozott dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter

Hivatalos látogatásra utazott Prágába dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a miniszterelnöki delegáció tagjaként Orbán Viktor miniszterelnökkel, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterrel, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel november 30-án, pénteken.

20181130_111915_0_.jpgA tárcavezető cseh partnerével, Lubomír Metnar védelmi miniszterrel találkozott. A miniszterek több témában is egyeztettek, és érintették a Csehország és Magyarország közötti dinamikusan fejlődő védelmi együttműködést, melynek példájaként említették azt a megállapodást, melyet ez év márciusában a Ceská Zbrojovka Export vállalat és a HM Arzenál Zrt. írt alá. A licencszerződés keretein belül megkezdődhetett Magyarországon a gyalogsági kézi lőfegyverek összeszerelése, majd 2019 januárjától azok gyártása is elindulhat.

A honvédelmi miniszter a megbeszélés során aláhúzta, hogy a katonai kapcsolatok területén Csehország hazánk egyik fontos stratégiai partnere. Ennek megfelelően a kiváló együttműködés további fejlesztési lehetőségeiről is szót ejtettek.

Nyitóoldali fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi BalázsKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Magyar kormánydelegáció látogatott Prágába
Magyar kormánydelegáció látogatott Prágába / 1 Magyar kormánydelegáció látogatott Prágába / 2 Magyar kormánydelegáció látogatott Prágába / 3 Magyar kormánydelegáció látogatott Prágába / 4
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat