honvedelem.hu
„Mindannyian győztesek vagytok”

Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezte meg versmondó versenyét a katonacsaládok gyermekei számára a HM Katolikus Tábori Püspökség (HM KTP) Budapesten, december 3-án, hétfőn.

tun_9156.jpgA rendezvény elején felolvasták Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes levelét, amelyben megköszönte a résztvevőknek, hogy időt és energiát szenteltek a versek megtanulásának és értelmezésének, valamint azt is, hogy bátran ki mernek állni a közönség elé, hogy fontos gondolatokat közvetítsenek. „Részvételetekkel hozzájárultok ahhoz, hogy méltó módon emlékezhessünk a 170 éves Magyar Honvédségre és az első világháborús hőseinkre, szeretteinkre” - írta.

A verseny első fordulójában a résztvevők mindegyikének Reményik Sándor Glória című versét kellett elmondania, majd a második fordulóban a Katolikus Tábori Püspökség honlapján felsorolt versek közül kellett egyet elszavalni.

tun_9183.jpgAz eredményhirdetés előtt dr. Vezekényi Csaba, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára, a zsűri elnöke szólt a gyerekekhez. Megköszönte a diákoknak a részvételt, majd elmondta: gyerekkorában maga is számos alkalommal vett részt vers- és prózamondó versenyen. „Mindannyian becsületesen és bátran készültetek, hiszen bátorság kellett ahhoz, hogy ide kiálljatok. Nagyon szoros verseny volt, nehéz helyzetbe hoztátok a zsűrit. Csak így tovább, bátran és becsületesen, mint most is” – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

A versenyt szakmailag Kovács Gábor Dénes drámapedagógus összegezte. „A versek megtanítanak gondolkodni, beszélni és erre van a legnagyobb szükségünk, hogy egy értelmes világot teremtsünk. Köszönjük, hogy ebben a teremtésben részt vettetek” – mondta.

tun_9268.jpgAz idei szavalóversenyt Gubicza Milán nyerte. Második helyen Mudra Milán végzett, megelőzve Demjén Laurát. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának különdíját Bocsi Noel, a Honvéd Vezérkar főnökének különdíját Deák Anna Flóra vehette át, a Katolikus Tábori Püspökség különdíjasa pedig Vass Viola lett.

„A történelem és az élet mindig ad olyan évfordulót, amihez hozzá lehet kötni a versmondó versenyt, így a kezdeményezés évről évre tud újat nyújtani” - mondta kérdésünkre Berta Tibor ezredes, a Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke, hozzátéve: a katonacsaládokkal való foglalkozás a püspökség egyik legfontosabb feladata, ami az éves programjaikban is megmutatkozik.

tun_9363.jpgA zsűriben - dr. Vezekényi Csaba helyettes államtitkár és Kovács Gábor Dénes mellett – helyet foglalt Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka, valamint Takács Tamás ezredes, a Katolikus Tábori Püspökség lelkészi kar vezetője.

Fotó: Rácz TündeKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye
A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 1 A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 2 A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 3 A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 4
A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 5 A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 6 A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 7 A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 8
A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 9 A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 10 A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 11 A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 12
A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 13 A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 14 A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 15 A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 16
A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 17 A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 18 A HM Katolikus Tábori Püspökség versmondó versenye / 19
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat