honvedelem.hu
Tüzéreket avattak Szent Borbála napján

Tréfás, ám mégis komoly esküjüket tették le a frissen végzett, illetve első éleslövészetüket végrehajtott tisztek és altisztek Győrben, december 4-én, kedden.

cikk_01.jpgA tábori és páncéltörő tüzérek, valamint a légvédelmi rakétás alakulatok fegyvernemi napja alkalmából ünnepélyes ezredsorakozót tartottak az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél. Az ünnepségen felolvasták dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének közös köszöntőlevelét, melyben az elöljárók úgy fogalmaztak: az elkövetkezendő időszakban továbbra is komoly felelősség hárul a győri katonákra. Hallhattuk: a tüzérségre szükség van, hiszen történelmi tapasztalataink azt mutatják, hogy jelentősen hozzájárultak az ütközetek sikeréhez. A Magyar Honvédség vezetésének szándéka, hogy az ország fegyveres védelmében nélkülözhetetlen tüzérség kiemelkedő helyet foglaljon el a jövőben is honvédelmünk képességeinek rendszerében.

Ünnepi beszédében Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke kiemelte: az ezred elvégzett munkájának köszönhetően mindenki, aki „skarlátpiros parolit” visel, büszkén tekinthet maga elé. „Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred olyan képességet testesít meg, amely a Magyar Honvédségben egyedülálló, hiszen az egyetlen légvédelmi rakéta fegyvernemet megtestesítő szervezet. Így az önök felelőssége és kötelessége ezen tradíciók éltetése és e kultúra értékeinek a megőrzése és továbbörökítése” – mondta a dandártábornok.

cikk_02.jpg

Elhangzott, hogy az ezred szakmai felkészültségét az év során számos hazai és nemzetközi gyakorlaton bizonyította, kiemelten a Tobruq Legacy 2018 többnemzeti légvédelmi rakéta harcászati gyakorlaton. „Házigazdaként azt gondolom, hogy az alakulat nem pusztán a szakmai kihívásoknak felelt meg, hanem a logisztikai, a híradástechnikai és az információvédelmi területeken a modern kor színvonalának megfelelően teljesített. Nemzetközi környezetben az elismerés hangjai hallatszottak a Magyarországon megrendezett gyakorlat kapcsán” – fűzte hozzá a légierő haderőnem főnöke.

Az ünnepségen a hagyományos tüzéravatási ceremóniát követően Sáfár Albert dandártábornok, és Könczöl Ferenc ezredes, a győri alakulat parancsnoka elismeréseket adtak át. A rendezvényen 85 milliméteres lövegekből díszlövést adtak le a Magyar Tartalékosok Szövetsége hagyományőrző tagozata tagjai, valamint a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei. Érdekesség, hogy a hagyományőrzők közül többen az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezredben teljesítenek önkéntes tartalékos katonai szolgálatot.

cikk_03.jpg

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Ünnepi állománygyűlés a tüzérek napja alkalmából Győrben
Ünnepi állománygyűlés a tüzérek napja alkalmából Győrben  / 01.jpg Ünnepi állománygyűlés a tüzérek napja alkalmából Győrben  / 02.jpg Ünnepi állománygyűlés a tüzérek napja alkalmából Győrben  / 03.jpg Ünnepi állománygyűlés a tüzérek napja alkalmából Győrben  / 04.jpg
Ünnepi állománygyűlés a tüzérek napja alkalmából Győrben  / 05.jpg Ünnepi állománygyűlés a tüzérek napja alkalmából Győrben  / 06.jpg Ünnepi állománygyűlés a tüzérek napja alkalmából Győrben  / 07.jpg Ünnepi állománygyűlés a tüzérek napja alkalmából Győrben  / 08.jpg
Ünnepi állománygyűlés a tüzérek napja alkalmából Győrben  / 09.jpg Ünnepi állománygyűlés a tüzérek napja alkalmából Győrben  / 10.jpg
Aktuális videók
2019. augusztus 20. 11:44
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat