honvedelem.hu
Kilenc csapat mérte össze tudását a tüzér lövésszaki versenyen

A napokban immár a tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Magyar Honvédség tüzér lövésszaki versenyét,  ezúttal Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában.

2018_12_04_tuzer_lovesszaki_verseny_004.jpgA versenyen a Magyar Honvédség alakulatainál szolgáló tüzér katonák indulhatnak 3-5 fős csapatokkal. Ezúttal összesen kilenc csapat mérte össze tudását: két csapatot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tüzér hallgatói, egy csapatot az MH Bakony Harckiképző Központ, hat csapatot pedig az MH 25. Klapka György Lövészdandár indított.

A Magyar Honvédség tüzér lövésszaki versenyében a Baglyas szimulációs programban kell a megfigyelt célokat a szükséges tüzér számítások alapján, a csapatok rendelkezésére álló eszközökkel pusztítani. Egy mérkőzést az nyer meg, aki elpusztítja az ellenfél ütegét vagy az összes figyelőpontját, vagy aki a legtöbb pontértékben pusztítja a többi célt.

2018_12_04_tuzer_lovesszaki_verseny_001.jpgA szoros küzdelemben végül a következő eredmények születtek: harmadik helyezést ért el az MH 25. Klapka György Lövészdandár 1. Lövészzászlóaljának csapata; második helyezést az NKE 2. számú csapata; első helyezést pedig az NKE 1. számú csapata. A legtöbb pontszámot az NKE 1. számú csapata szerezte meg, a legkevesebb lőszerrel elért győzelmet pedig az MH 25. Klapka György Lövészdandár 36. Páncéltörő Rakétaosztály csapata érte el. Elismeréseiket a december 4-i tüzérnapon vehették át.

2018_12_04_tuzer_lovesszaki_verseny_002.jpgFotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat