honvedelem.hu
Magyar katonák is közreműködtek a szarajevói diplomáciai jótékonysági vásáron

A hagyományokhoz híven, idén - december 1-jén - ismét megrendezték a Szarajevóba akkreditált nagykövetségek és helyi kereskedők által támogatott, jótékony célú vásárt.

A rendezvény célja, hogy a kiállított és megvásárlásra felkínált nemzeti termékek eladásából befolyó pénzösszeget elsősorban beteg gyermekek gyógyítására fordítsák. Az idei vásáron 28 nemzet mutatta be és kínálta megvételre, illetve fogyasztásra az országára jellemző tárgyakat, ételeket és italokat.

03.jpg

Ebben az évben a Szarajevóban szolgáló magyar békefenntartó katonák is hozzájárultak a jótékony kezdeményezéshez, ugyanis a magyar nagykövetség, valamint az EUFOR és a NATO műveleti parancsnokságok felajánlásából a Kaszanyi Sándor alezredes, Horváth Attila önkéntes műveleti tartalékos őrnagy és Fekete István törzszászlós alkotta csapat eredeti magyar fűszerek felhasználásával 100 adag marhapörköltet készített.

01.jpg

A katonák az egytálétel felajánlásából befolyt összeggel járultak hozzá a magyar nagykövetség által felajánlott adományhoz.

02.jpg

Fotó: MH EUFOR Kontingensmagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat