honvedelem.hu
Minden gyermek várva vár…

Szent Miklós püspök ünnepének előestéjén - december 5-én, szerdán - a HM Katolikus Tábori Püspökség (HM KTP) Mikulás-ünnepséget rendezett Budapesten.

cikk_01.jpgKözel ötven gyermek várta izgatottan a Mikulást, hogy rénszarvasaival és természetesen ajándékokkal teli puttonyával megérkezzen a HM Katolikus Tábori Püspökség épületébe. A megjelenteket elsőként Berta Tibor ezredes, a HM KTP általános helynöke köszöntötte. „Ez az este nem szól másról, mint arról, hogy megajándékozzuk egymást egy kis meglepetéssel, egy öleléssel vagy egy baráti kézfogással” – hangsúlyozta az ezredes. Hozzátette: Szent Miklós püspök a karácsony előhírnökeként lelkünket a meghitt hangulatú karácsonyi ünnepek felé tereli.

cikk_02.jpg

A gondolatok után egy vándormuzsikus szórakoztatta a kicsiket és nagyokat, amíg krampuszával és segítő manójával együtt be nem toppant a Mikulás. Ezután a nagy szakállú egyesével magához szólította a gyerekeket, hogy megajándékozza őket mindenféle finomsággal.

Az ünnepségre a Honvédelmi Minisztériumban, illetve a Magyar Honvédségben szolgálatot teljesítők gyermekeit várták a szervezők.

cikk_03.jpg

Fotó: Tóth LászlóKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Mikulás-ünnepség a Katolikus Tábori Püspökségen
Mikulás-ünnepség a Katolikus Tábori Püspökségen  / 01.jpg Mikulás-ünnepség a Katolikus Tábori Püspökségen  / 02.jpg Mikulás-ünnepség a Katolikus Tábori Püspökségen  / 03.jpg Mikulás-ünnepség a Katolikus Tábori Püspökségen  / 04.jpg
Mikulás-ünnepség a Katolikus Tábori Püspökségen  / 05.jpg Mikulás-ünnepség a Katolikus Tábori Püspökségen  / 06.jpg Mikulás-ünnepség a Katolikus Tábori Püspökségen  / 07.jpg
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat