honvedelem.hu
A második gyertya is ég az adventi koszorún

A Honvédelmi Minisztérium katolikus és protestáns tábori püspökségeinek szervezésében december 7-én, pénteken megtartották a második, gyertyagyújtással egybekötött adventi áhítatot Budapesten, a tárca Balaton utcai objektumában.

„Adventben az egyik legtöbbet hallott szó a várakozás. És ez a várakozás fokozódik, ennek jele, hogy meggyújtjuk az adventi koszorún a második gyertyát” – mondta a megjelenteket köszöntve Máté Sándor alezredes, a HM Protestáns Tábori Püspökség püspöki titkára.

cikk_01.jpg

A Honvédelmi Minisztérium adventi koszorújának második gyertyáját, a remény gyertyáját dr. Balogh András József, a tárca jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára gyújtotta meg.

cikk_02.jpg

Berta Tibor ezredes, a HM Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke úgy fogalmazott, hogy az adventnek a várakozáson kívül az az üzenete, hogy örömmel kell néznünk a másik emberre. „Miről szól a karácsony? Isten szeretetéről. Arról, hogy Isten megmutatja nekünk azt, hogy szeret bennünket, és mi viszontszerethetjük őt” – mondta az adventi áhítaton Berta Tibor ezredes.

A gyertyagyújtáson közreműködött a Légierő Zenekar - Veszprém kamarakórusa.

cikk_03.jpg

Fotó: Szabó Lajos zászlósKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Második adventi áhítat a Honvédelmi Minisztériumban
Második adventi áhítat a Honvédelmi Minisztériumban  / 01.jpg Második adventi áhítat a Honvédelmi Minisztériumban  / 02.jpg Második adventi áhítat a Honvédelmi Minisztériumban  / 03.jpg Második adventi áhítat a Honvédelmi Minisztériumban  / 04.jpg
Második adventi áhítat a Honvédelmi Minisztériumban  / 05.jpg Második adventi áhítat a Honvédelmi Minisztériumban  / 06.jpg Második adventi áhítat a Honvédelmi Minisztériumban  / 07.jpg Második adventi áhítat a Honvédelmi Minisztériumban  / 08.jpg
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat