honvedelem.hu
Ismét itthon

„Köszönöm a szolgálatukat, kiváló munkát végeztek! Öregbítették a magyar katonák hírnevét, elismerést és dicsőséget szereztek Magyarországnak” – köszöntötte az iraki és az afganisztáni missziókból hazatért katonákat december 11-én, Szolnokon Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka.

ximg_2174.jpgCsaládtagjaik, barátaik és kollégáik jelenlétében, külszolgálatokból hazatért magyar missziók tagjait köszöntötték Szolnokon. Az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens hatodik, az MH Biztosító Szakasz nyolcadik, az MH Különleges Műveleti Kontingens tizenötödik és a Légi Tanácsadó Csoport Biztosító Részleg harmadik váltásában részt vett katonáknak Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka köszönte meg azt magabiztos és példaértékűen, magas színvonalon végrehajtott munkát, feszes szolgálatellátást, amelyet külszolgálatuk során tanúsítottak.

„Az önök felkészültsége, kiképzettsége, speciális szaktudása volt a biztosítéka a külszolgálatuk sikeres teljesítésének. A Magyar Honvédség tagjainak ugyanis egyetlen igazi feladatuk van: Magyarország védelme, a magyar emberek biztonságának garantálása. Nap mint nap meg kell felelnünk ennek a velünk szemben támasztott elvárásnak. A kiképzéseken, a gyakorlatokon, a tömeges migrációs helyzet kezelésében való részvételünk során, és távol hazánktól, a békefenntartó missziók tagjaiként. Kétség sem férhet ahhoz, hogy önök a speciális, a kiemelten nagy felkészültséget igénylő missziós feladataik teljesítésével a magyar emberek biztonságát szolgálták. Kiváló munkát végeztek! Öregbítették a magyar katonák hírnevét, elismerést és dicsőséget szereztek Magyarországnak” – köszönte meg a külszolgálatokból hazatért mintegy kétszázötven katona helytállását Mihócza vezérőrnagy.

ximg_2195.jpgA visszafogadó ünnepség zárásaként a legjobbak munkáját külön is megköszönték. A missziók állományában végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként, a külföldi katonai szolgálatuk befejezése alkalmából huszonnyolcan részesültek elismerésben. A honvédelmi miniszter, a Honvéd Vezérkar főnök és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka által adományozott emléktárgyakat és emléklapokat Mihócza Zoltán vezérőrnagy adta át.

A helyőrségben állomásozó alakulatok képviselői mellett a visszafogadó ünnepségen részt vett Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Urbán Ildikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal igazgatója és Szabó István, Szolnok alpolgármestere is.

ximg_2178.jpgFotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Ismét itthon
Kapcsolódó galéria
Visszafogadó ünnepség Szolnokon
Visszafogadó ünnepség Szolnokon / 1 Visszafogadó ünnepség Szolnokon / 2 Visszafogadó ünnepség Szolnokon / 3 Visszafogadó ünnepség Szolnokon / 4
Visszafogadó ünnepség Szolnokon / 5 Visszafogadó ünnepség Szolnokon / 6 Visszafogadó ünnepség Szolnokon / 7 Visszafogadó ünnepség Szolnokon / 8
Visszafogadó ünnepség Szolnokon / 9 Visszafogadó ünnepség Szolnokon / 10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat