honvedelem.hu
A szeretet ünnepére hangolva

Idén tizenegyedik alkalommal rendezte meg adventi koncertjét az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a szentesi Református Nagytemplomban. A rendezvényen fellépett a Honvéd Férfikar, valamint az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrség Zenekar.

sz1.jpgA templomban megjelenteket Fehér Csaba önkéntes műveleti tartalékos őrnagy, református tábori lelkész köszöntötte. Beszélt az adventről, az ünnepekre való készülődésről és a várakozás időszakáról.

sz2.jpgA hangverseny első felében a Prima Primissima-díjas Honvéd Férfikar ünnepi előadását hallhatta a közönség - Riederauer Richárd karnagy vezetésével. Műsoruk a „crossover”, „keresztező”, többféle műfajt, stílust ötvöző zenei előadói felfogás jegyében született. Johann Sebastian Bach Magnificat című művét Nagy László Adrián átiratában, jazz stílusban adták elő. A repertoárjuk további darabjait is a „Másképp zenélünk” című nemrég kezdett, új irányzatuk jellemezte.

sz3.jpg

A koncert második felében a Hódmezővásárhelyi Helyőrség Zenekar műsorát láthatták és hallhatták a résztvevők; vezényelt Kovács István őragy. Előadásukban egyaránt szerepeltek kortárs és klasszikus, külföldi és hazai előadóktól származó zeneművek. Legnagyobb sikere a már hagyományos karácsonyi dallamoknak volt, de ők is több feldolgozást is bemutattak.

sz4.jpg

A koncert előtt és a két együttes fellépése közti szünetben Nagy János orgonaművész, Szentes város díszpolgára, címzetes zeneiskolai igazgató orgonajátékát hallhatta a közönség.

sz5.jpgFotó: Baranyai István őrnagyAktuális videók
2019. augusztus 20. 20:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat