honvedelem.hu
Erbilbe és Bagdadba látogatott a Honvéd Vezérkar főnöke

Irakba látogatott december 9-12. között Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke és az általa vezetett delegáció.

dsc_0045.jpgKorom Ferenc altábornagy Erbilben meglátogatta az ott missziós szolgálatot teljesítő magyar katonákat. Tájékozódott a magyarok műveleti feladatairól, a szolgálati-, az élet- és a munkakörülményekről, valamint karácsony alkalmából a tárca ajándékcsomagjait is átadta a katonáknak.

A csapatlátogatás mellett a Honvéd Vezérkar főnöke Bagdadban megbeszélést folytatott Authman Ali Frhood Alqanami vezérezredessel, az iraki hadsereg vezérkari főnökével, valamint Chad P. Franks vezérőrnaggyal, az Egyesített Összhaderőnemi Harccsoport parancsnokhelyettesével.

dsc_0117.jpgIraki tartózkodása során Korom Ferenc altábornagy találkozott még Antonio Fantastico ezredessel, a Kurdisztáni Kiképzési Koordinációs Központ parancsnokával, Salah Salin Nashat dandártábornokkal, a kiképzőbázis peshmerga parancsnokával, Karim Sinjari Peshmerga miniszterrel, valamint Jamal Mohammad Omer altábornaggyal, a peshmerga vezérkari főnökkel.

A megbeszélések során áttekintették Irak politikai és biztonsági helyzetét. Szó esett az iraki Operation Inherent Resolve művelethez történő magyar hozzájárulásról, illetve a NATO Mission in Iraq műveletben tervezett magyar részvételről. Ugyancsak napirendre került az iraki biztonsági erők és a Magyar Honvédség közötti lehetséges együttműködés kérdése is.

dsc_0194.jpgFotó: Honvéd VezérkarKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Erbilbe és Bagdadba látogatott a Honvéd Vezérkar főnöke
Erbilbe és Bagdadba látogatott a Honvéd Vezérkar főnöke / 1 Erbilbe és Bagdadba látogatott a Honvéd Vezérkar főnöke / 2 Erbilbe és Bagdadba látogatott a Honvéd Vezérkar főnöke / 3 Erbilbe és Bagdadba látogatott a Honvéd Vezérkar főnöke / 4
Erbilbe és Bagdadba látogatott a Honvéd Vezérkar főnöke / 5 Erbilbe és Bagdadba látogatott a Honvéd Vezérkar főnöke / 6 Erbilbe és Bagdadba látogatott a Honvéd Vezérkar főnöke / 7 Erbilbe és Bagdadba látogatott a Honvéd Vezérkar főnöke / 8
Erbilbe és Bagdadba látogatott a Honvéd Vezérkar főnöke / 9 Erbilbe és Bagdadba látogatott a Honvéd Vezérkar főnöke / 10 Erbilbe és Bagdadba látogatott a Honvéd Vezérkar főnöke / 11
Aktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat