honvedelem.hu
A Saab hordozható repülőgép-karbantartó egységre kapott megrendelést Magyarországról

A Saab megrendelést írt alá a magyar légierővel hordozható repülőgép-karbantartó egységre (Deployable Aircraft Maintenance Facility - DAM) vonatkozólag, amely mobil megoldást kínálva hatékonyabb repülőgép-karbantartási képességet biztosít a szervezet számára.

saab_dam.jpgA hordozható repülőgép-karbantartó egység (DAM) egy mobil megoldás, amely lehetőséget teremt a hatékonyabb karbantartási képességre, ötvözve mindezt a kiemelt védelemmel. A DAM azonos képességeket biztosít, mint a rögzített karbantartási infrastruktúra, a fenntartási összeg töredékéért.

A magyar légierő a svéd kormánnyal kötött lízing megállapodás alapján 14 Gripent üzemeltet. A DAM-nak köszönhetően a magyar légierő még inkább rugalmassá válik, és még kevésbé függ majd a Gripen-flottája karbantartási és védelmi szempontból a rögzített infrastruktúrától. Ez a megoldás gyorsan mozgatható, így lehetővé teszi az önfenntartó üzemeltetést hosszabb időszakokra is, bármely földrajzi helyszínen, akár Magyarországon, akár külföldi misszión.

„Ez egy fontos áttörés a Saab számára, mivel ez az első megrendelés a DAM-ra vonatkozóan. Ez a termék új a Saab portfoliójában, annak ellenére, hogy olyan megoldásokra épül, amelyek már korábban bizonyították teljesítményüket. Az a termék igazolja, hogy folyamatosan képesek vagyunk olyan támogató megoldásokat kínálni megrendelőink számára, amelyek segítségével a légierejük költséghatékonyabb módon állhat rendelkezésre és működhet” mondta Ellen Molin, Szenior Alelnök, a Saab támogató és szolgáltatási üzletágának vezetője.

A megoldás szállítása 2019-ben várható.

* * *

A Saab a katonai védelem és civil biztonság területén szolgálja ki a globális piacot világszínvonalú termékekkel, szolgáltatásokkal és megoldásokkal. Valamennyi kontinensen folytat műveleteket és rendelkezik alkalmazottakkal. Folyamatosan fejleszt és adoptál új technológiákat az ügyfelek változó igényeinek kielégítése érdekében.Forrás: Saab Receives Launch order for Deployable Aircraft Maintenance Facility (saabgroup.com)
Aktuális videók
2019. augusztus 20. 11:44
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat