honvedelem.hu
Árvák karácsonya

A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban rendezte meg december 19-én a Honvédelmi Minisztérium a szolgálatteljesítés közben elhunytak árváinak karácsonyi ünnepségét. Az ajándékokat Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke adta át a gyerekeknek.

tun_0644.jpg2002 óta rendezi meg a honvédelmi tárca az árvák karácsonyát, amelyre azokat a gyerekeket várják, akiknek valamelyik szülője a Magyar Honvédség katonájaként vesztette életét. A Minisztérium ilyenkor ajándékokkal, díszebéddel és ünnepi műsorral kedveskedik a vendégeknek. Az ünnepség különleges része a fenyőfadíszítés: a fát idén a gyerekek Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel és Korom Ferenc altábornaggyal, a Honvéd Vezérkar főnökével közösen öltöztették ünnepi díszbe.

tun_0532.jpgA gyerekeket és a katonaözvegyeket köszöntve Benkő Tibor az adventi gyertyák, a karácsony és a szeretet párhuzamát hangsúlyozta. Mint mondta, az ünnep elsősorban a családról és a családtagok szeretetéről szól, de van, ahol egyetlen szülőnek, az édesanyának kell megadnia mindent. A honvédelmi miniszter rámutatott: az édesanyák képesek erre, hiszen szeretetükkel mindent pótolni tudnak. „Önöknek ott vannak a gyermekeik, s az a legfontosabb, hogy bennük megtalálják az örömöt, s tudjanak azoknak örülni, akik mindennap igénylik azt a törődést, figyelmet, odaadást, amelyet csak önök biztosíthatnak” – mondta Benkő Tibor az édesanyáknak. A tárcavezető kiemelte, hogy a szülők és a gyerekek – ahogyan eddig is – minden lehetséges segítséget megkapnak a minisztériumtól. „Önöknek tudniuk és érezniük kell, hogy a Magyar Honvédség közös, nagy családunk. Ebben a családban pedig ott kell lennie a megértésnek, a türelemnek, szeretetnek és segítőkészségnek.”

tun_0735.jpgA tárca ezúttal is készült meglepetésműsorral a gyerekeknek. Idén Nemcsák Károly, valamint a Kaláka együttes ünnepi összeállítását láthatták a vendégek. Az áldást és a gyertyagyújtást megelőzően a karácsonyi ajándékokat Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke adták át a gyerekeknek.

A programhoz kapcsolódott az a makettkiállítás, amelynek megnyitóján a tárca vezetője is részt vett. A valósághű modelleket a gyerekek nemcsak kézbe vehették, de ki is próbálhatták a nap folyamán.

tun_0468.jpgFotó: Rácz TündeKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Árvák karácsonya
Kapcsolódó galéria
Árvák karácsonya
Árvák karácsonya / 1 Árvák karácsonya / 2 Árvák karácsonya / 3 Árvák karácsonya / 4
Árvák karácsonya / 5 Árvák karácsonya / 6 Árvák karácsonya / 7 Árvák karácsonya / 8
Árvák karácsonya / 9 Árvák karácsonya / 10 Árvák karácsonya / 11 Árvák karácsonya / 12
Árvák karácsonya / 13 Árvák karácsonya / 14 Árvák karácsonya / 15 Árvák karácsonya / 16
Árvák karácsonya / 17 Árvák karácsonya / 18 Árvák karácsonya / 19 Árvák karácsonya / 20
Árvák karácsonya / 21 Árvák karácsonya / 22 Árvák karácsonya / 23 Árvák karácsonya / 24
Árvák karácsonya / 25
Aktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat