honvedelem.hu
Közös fegyverbeszerzés

Csehország és Szlovákia egymással együttműködve kíván fegyvereket és katonai felszereléseket vásárolni, jelentette be Andrej Babis cseh és Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök. Emellett szóba került a két ország védelmi iparának együttműködése is, melyet roppant ígéretes lépésnek tartanak.

cseh_szlovak.jpgA két kormány közös ülésén, Kassán elhangzottak szerint míg Csehország páncélozott szállítójárműveket, addig Szlovákia önjáró lövegeket gyárt. Ezeket a két ország akár közösen vásárolhatná meg a jövőben hadseregeik számára.

Ez pontosan a francia Nexter Group és a cseh Tatra Trucks együttműködésében készülő TITUS 6x6-os csapatszállító (melyből Csehország épp augusztusban rendelt 62 darabot) és a szlovák DMD Group Zuzana 2 155-mm gumikerekes önjáró lövegét jelenti. Mint Pellegrini kiemelte, a jelenlegi, folyamatosan romló biztonságpolitikai helyzetben az Európai Unió és a NATO tagországainak is törekednie kellene a szorosabb védelmi együttműködésekre. Babis szerint a most formálódó együttműködésben Lengyelország és Magyarország is részt vehet.

Fotó: destiracenter.files.wordpress.comAktuális videók
2019. március 19. 22:05
Forradalmi forgatag kilencedszer
2019. március 17. 15:15
A haza minden előtt
2019. március 17. 07:10
Hazatértek a németországi gyakorlatról
2019. március 16. 08:35
Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszéde Kemecsén
2019. március 15. 10:35
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat