honvedelem.hu
Németh Szilárd: az illetményemelés is mutatja a katonák megbecsülését

Az illetményemelés is megmutatja, hogy mennyire megbecsülik a katonákat - emelte ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a M1 aktuális csatorna január 3-ai, csütörtök esti műsorában.

Németh Szilárd felidézte, a katonáknak öt év alatt 50 százalékos illetményfejlesztést tűztek ki célul. Az utolsó 5 százalék helyett viszont - a munkaerőpiaci pótlék kivezetésével - átlagosan 7,4 százalékos emelést adnak. Az eddigi közalkalmazottak - akik januártól honvédelmi alkalmazottak - januártól 20 százalékos, összesen 35 százalékos illetményfejlesztésben részesülnek.

Az államtitkár kiemelte: a honvédelem nem csak katonákon, hanem polgári alkalmazottakon is múlik. Ahhoz, hogy erős legyen a magyarok biztonságát, a haza védelmét szolgáló szervezet, szükség van azokra a polgári alkalmazottakra, akik többletkötelezettségeket vállalnak. Ezért cserébe többletjuttatást kell kapniuk - tette hozzá.

Németh Szilárd megjegyezte, a magyar gazdaság folyamatosan erősödik, a legfrissebb adatok szerint több mint 38 százalékkal nőtt a reálkereset Magyarországon. A Magyar Honvédségnek is biztosítania kell legalább ekkora növekményt, hogy versenyképes legyen. A katonáknak biztos munkahelyet, kiszámítható életpályát és versenyképes fizetést kell adni - hangsúlyozta az államtitkár.magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat