honvedelem.hu
Pokolgépes merénylet Rakkában

Legkevesebb öt ember életét vesztette és nyolcan megsebesültek január 7-én az Iszlám Állam terrorszervezet által végrehajtott pokolgépes merényletben az észak-szíriai Rakka városában – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

A szélsőségesektől 2017 októberében visszahódított város jelenleg a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kurd-arab ernyőszervezet ellenőrzése alatt áll. A merényletet az SDF főerejének számító Népvédelmi Egységek (YPG) kurd milícia helyi főhadiszállása ellen követték el az OSDH értesülése szerint. A szíriai konfliktust kiterjedt aktivistahálózattal nyomon követő szervezet úgy tudja, öngyilkos merénylő robbantotta fel a testére szerelt robbanó övet, miután tüzet nyitott a létesítmény biztonsági szolgálatára és a közelben tartózkodó civilekre. A támadásban négy polgári személy és a YPG egyik harcosa vesztette életét. Az OSDH szerint a súlyos sebesültekre tekintettel félő, hogy emelkedhet a halottak száma.

Az Iszlám Állam szócsövén, az Aamák „hírügynökségen” keresztül vállalta a merénylet elkövetését, amelyben a dzsihadisták szerint tizenhét ember halt meg. Az iszlamisták közölték: a támadás a kurd milícia toborzó központja ellen irányult. A Reuters hírügynökség jelentése szerint a túlnyomóan arabok lakta Rakkában sokan rossz szemmel nézik az egykor 200 ezres város lényegében kurd irányítását, nem beszélve a lakosok sorkötelezettségéről a kurd fegyveres erők berkein belül, illetve a kivetett magas adókról.Galériák
A jeges vízből való mentést gyakorolták - képgaléria
2019. január 18. 07:26
Új parancsnok a debreceni dandárnál
2019. január 17. 15:55
Jewelled Dagger 2 gyakorlat Koszovóban
2019. január 17. 10:37
Éleslövészetek Szomódon
2019. január 17. 08:04
XIX. Doni Hősök Emléktúra
2019. január 15. 21:00
Aktuális videók
2019. január 17. 20:56
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat