honvedelem.hu
Az idei első bevonulás

A 2019-es év is bevonulással indult az MH Altiszti Akadémián, Szentendrén, ahol több mint 70 fő kezdte meg 10 hetes alapkiképzését.

b1.jpgAz idei évben is sok újonc lépte át az MH Altiszti Akadémia kapuját az első januári bevonuláskor, hogy elkezdhesse katonai hivatását, melynek nélkülözhetetlen része az alapkiképzés.

Az eddigi éveknek megfelelően az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) szakemberi tájékoztatták a leendő honvédeket a szükséges tudnivalókról, majd ezt követően kezdődtek meg az adategyeztetések.

A kiképzés megkezdése előtt a leendő katonák aláírják szerződéseiket, átesnek egy orvosi vizsgálaton, ahol megkapják a kötelező védőoltásokat. Mielőtt elfoglalnák körleteiket, kézhez kapják felszerelésüket, melyek elengedhetetlenül fontosak lesznek az elkövetkezendő 10 hétben számukra.

Ezzel a 60 legénységi, közel 10 tiszti, altiszti állományú megtette az első és legfontosabb lépéseket a katonai hivatás felé.

b2.jpgFotó: MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó ParancsnokságForrás: Az idei első bevonulás (www.facebook.com)
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat