honvedelem.hu
Budapest Főváros Védelmi Bizottságának új titkára látogatást tett Irinyi János Laktanyában

Borsos József ezredes, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának titkára kinevezését követően látogatást tett Szilágyi Zsolt ezredesnél, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred (MH 1. HTHE) parancsnokánál, az Irinyi János Laktanyában.

Az új védelmi titkár elmondta: különösen fontos az együttműködés azokkal a szervezetekkel, amelyek a budapestiek védelmét szolgálják. Hangsúlyozta, Budapest Főváros Védelmi Bizottsága kiemelt figyelmet fordít a honvédelmi, rendvédelmi és katasztrófavédelmi szervezetekkel való további kooperációs lehetőségekre, hogy a jelenlegi és jövőbeli közös feladatok végrehajtása gördülékeny legyen.

01.jpg

Szilágyi Zsolt ezredes a megbeszélésen hangsúlyozta: az alakulat a múltban már többször bekapcsolódott a Budapest Főváros Védelmi Bizottsága által szervezett eseményekbe; a „Viking 2017” nevű gyakorlaton a hadihajós katonák, a „Réteges Védelem 2018” gyakorlat során pedig a tűzszerészek vettek részt komplex feladatok megoldásában. Fontos a társszervek közötti együttműködést erősítő kapcsolat fenntartása, hogy megfelelően tudjunk reagálni a jövőbeli kihívásokra – tette hozzá az ezredes.

Fotó: MH 1. HTHEAktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat