honvedelem.hu
Kényszerleszállást hajtott végre egy Blue Angel

Kényszerleszállást hajtott végre a Blue Angels kötelék egyik tagja Kaliforniában, az amerikai haditengerészet El Centro bázisán, január 22-én, kedden.

blueangel.jpgAz amerikai haditengerészet megerősítette az F/A-18 Hornet kényszerleszállásának hírét, továbbá közölték azt is, hogy nem történt személyi sérülés a repesemény során. Információk szerint a Hornet kiképzési repülés végrehajtására emelkedett a levegőbe, a probléma a leszállás során jelentkezett, amikor is a repülőtér megközelítése során a gép főfutója nem nyílt ki. További részletek nem ismertek, de a pilóta sikeresen földet ért a Hornettel, az okok kivizsgálását megkezdték.

A világhírű Blue Angels kötelék márciusig gyakorol az El Centro bázison, ott készülnek fel a következő szezonra, mely ismét sűrű lesz: 32 helyszínen összesen 61 bemutatóval számolnak az Egyesült Államok különböző részein. A Boeing egyébként egy korábbi szerződés értelmében 11 F/A-18E/F Super Hornetet alakít át a kötelék számára, mellyel lecserélhetik a régebbi Horneteket.Forrás: Kényszerleszállást hajtott végre egy Blue Angel (www.jetfly.hu)
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat