honvedelem.hu
Borsody Lászlóra emlékeztek

Borsody László őrnagy életét a hazaszeretet és a hivatás szeretete jellemezte - jelentette ki dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a legendás katona-vívómester halálának 80. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen, január 25-én, pénteken, Budapesten.

cikk_01.jpgA legendás katonavívó és vívómester egykori Fő utcai lakóhelyén Simicskó István emlékeztetett arra: az olimpiai, világ-, Európa- és magyar kardvívó-bajnokok egész sorát nevelő Borsody egy olyan oktatásmódszertant fejlesztett ki, amely egyedülálló volt a vívás világában. „Borsody László páratlan életutat hagyott hátra, amely tanulságul kell, hogy szolgáljon az utókornak. Kötelességünk megőrizni emlékét, a szellemiséget, a becsületet, a tisztességes kiállást, a hazaszeretetet, a hűséget, amit ránk hagyott” – jelentette ki Simicskó István.

Hozzátette: a magyarság története és kultúrája páratlanul gazdag, de ha nem tárjuk fel múltunkat, nem őrizzük hagyományainkat és nem adjuk át gyermekeinknek, akkor nem sokáig lesz magyar nemzet. Ez a feladatunk Borsody László nyomán is.

cikk_02.jpg

Máday Norbert, a Magyar Szablyavívó Egyesület elnöke megemlékező beszédében rámutatott: Borsody László munkásságának köszönhetően a vívás a legeredményesebb olimpiai sport, hiszen több bajnokot és versenyvívót nevelt, mint összes kortársa együttvéve. „Borsody László egy igazi zseni volt, aki visszaadta a Trianonban megcsonkított Magyarország önmagába vetett hitét és egy vesztes hadsereg katonatisztjeiből legyőzhetetlen katonavívókat faragott” – fogalmazott.

Az évforduló alkalmából a Magyar Szablyavívó Iskola mesterei formagyakorlatokkal tisztelegtek példaképük, a magyar szablyavívás géniuszának emléke előtt, majd a résztvevők elhelyezték az emlékezés virágait.

cikk_03.jpg

A megemlékezés a Farkasréti temetőben, Borsody László sírjánál folytatódott, ahol Borsody László, a legendás vívómester leszármazottja, majd Balogh Imre a Magyar Szablyavívó Iskola vívómestere emlékezett meg az igazi magyar kardvívás megalkotójáról.

Fotó: Dévényi VeronikaKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Borsody Lászlóra emlékeztek
Kapcsolódó galéria
Borsody Lászlóra emlékeztek
Borsody Lászlóra emlékeztek / 01.jpg Borsody Lászlóra emlékeztek / 02.jpg Borsody Lászlóra emlékeztek / 03.jpg Borsody Lászlóra emlékeztek / 04.jpg
Borsody Lászlóra emlékeztek / 05.jpg Borsody Lászlóra emlékeztek / 06.jpg Borsody Lászlóra emlékeztek / 07.jpg Borsody Lászlóra emlékeztek / 08.jpg
Borsody Lászlóra emlékeztek / 09.jpg Borsody Lászlóra emlékeztek / 10.jpg Borsody Lászlóra emlékeztek / 11.jpg Borsody Lászlóra emlékeztek / 12.jpg
Borsody Lászlóra emlékeztek / 13.jpg Borsody Lászlóra emlékeztek / 14.jpg Borsody Lászlóra emlékeztek / 15.jpg Borsody Lászlóra emlékeztek / 16.jpg
Borsody Lászlóra emlékeztek / 17.jpg Borsody Lászlóra emlékeztek / 18.jpg
Aktuális videók
2019. augusztus 20. 20:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat