honvedelem.hu
Külszolgálatra indulnak

„Kiválóan felkészültek feladataik végrehajtására. Elvárom, hogy egymást segítve, a legjobb tudásuk szerint, fegyelmezetten lássák el szolgálatukat Irakban és Koszovóban! Öregbítsék hazánk és a Magyar Honvédség hírnevét!” - köszönt el az MH KFOR (Kosovo Force) kontingens huszadik és az MH IKBK (Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens) nyolcadik váltásának tagjaitól január 31-én, Hódmezővásárhelyen Takács Attila dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokság szárazföldi haderőnem szemlélője.

ximg_2951.jpgCsaládtagjaik, barátaik és kollégáik jelenlétében búcsúztatták az iraki és balkáni külszolgálatra indulókat Hódmezővásárhelyen. A két kontingens létszáma több mint ötszáz fő, alapvetően mindkettőt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái alkotják. A kontingensek parancsnokai: Rácz Szabolcs őrnagy és Hodoniczki Mátyás őrnagy. A kibocsátó ünnepségen részt vett Szloszjár Balázs ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka.

ximg_3003_vagy.jpgA Magyar Honvédség missziós szerepvállalásának jelentőségéről szólva Takács tábornok kiemelte: hazánknak alapvető érdeke, hogy eredményesek legyenek ezek a küldetések. A missziók tagjai szolgálatukkal segítik az adott országok belső biztonságának stabilizálását, ami a legfőbb garanciája annak, hogy az ottani konfliktusok, illetve a válságok humanitárius következményei ne érjék el Magyarországot.

ximg_3024.jpg„A kontingensek tagjai között többségben vannak azok, akik korában is részt vettek hasonló feladatokban. Készüljenek viszont arra, hogy ezeken a hadszíntereken minden más lesz, mint azt korábban megtapasztalták. Mindennap változik ugyanis a biztonsági környezet, ezekhez a változásokhoz pedig alkalmazkodniuk kell. Csak akkor tudják kiváló szinten, tökéletesen teljesíteni a szolgálataikat, ha minden feladatuk végrehajtását előre, alaposan megtervezik, törekednek a legnagyobb biztonságra és mindig képesek lesznek a váratlan helyzetekre történő helyes reagálásra. Ehhez kívánok mindkét misszió tagjainak erőt, egészséget, családtagjaik körében sok boldogságot!” – köszönt el a külszolgálatra indulóktól a Magyar Honvédség Parancsnokság szárazföldi haderőnem szemlélője, majd Horváth Kornél főhadnagy, római katolikus és Hankóczy Gergely őrnagy, református tábori lelkész áldotta meg a missziók tagjait.

ximg_3103.jpg Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Külszolgálatra indulnak
Külszolgálatra indulnak / 1 Külszolgálatra indulnak / 2 Külszolgálatra indulnak / 3 Külszolgálatra indulnak / 4
Külszolgálatra indulnak / 5 Külszolgálatra indulnak / 6 Külszolgálatra indulnak / 7 Külszolgálatra indulnak / 8
Külszolgálatra indulnak / 9 Külszolgálatra indulnak / 10 Külszolgálatra indulnak / 11 Külszolgálatra indulnak / 12
Külszolgálatra indulnak / 13 Külszolgálatra indulnak / 14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat