honvedelem.hu
Tűzszerész századparancsnoktól kérdezhettek középiskolás diákok

A középiskolások számára megrendezett Konnekt Live 2019 pályaválasztó eseményen 200 tanuló, több mint negyven különböző szakma képviselőjével találkozhatott.

k1.jpgA szervező Konnekt Egyesület célja az volt, hogy a résztvevő fiatalok közvetlen beszélgetéseken keresztül kapjanak hiteles válaszokat pályaválasztással kapcsolatos kérdéseikre. A megjelent diákok Kovács Dávid főhadnagyot, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred 1. Tűzszerész Század századparancsnokát is kérdezhették.

A főhadnagy szerint elsősorban a tűzszerész feladatok érdekelték a fiatalokat, kiemelte, sokaknak új információ volt, hogy az MH 1. HTHE tűzszerész katonái napi szinten derítenek fel, hatástalanítanak és szállítanak el második világháborús robbanótesteket. Arra a kérdésre, hogy szolgálnak-e nők is tűzszerészként, Kovács főhadnagy elmondta, hogy számos katonanő teljesít szolgálatot hazánkban, akik között – természetesen – vannak tűzszerészek is, emellett hangsúlyozta: a szervezetben nemtől függetlenül mindenki egyenlő esélyekkel indul.

Többen érdeklődtek arról, hogy a századparancsnokot milyen okok vezérelték akkor, amikor ezt a hivatást választotta. „A hazai és nemzetközi folyamatok kezelésében a honvédség fontos szereppel bír, és ha valahol komoly probléma adódik, szeretnék ott lenni, hogy az elsők között segíthessek. Tűzszerészként fontosnak tartom, hogy magas képzettséget és speciális ismereteket igénylő hivatásom legyen, munkám során pedig a közjót szeretném szolgálni” – mondta el a fiataloknak Kovács Dávid főhadnagy.

k2.jpgFotó: a Konnekt Egyesület Facebook-oldalamagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat